Akce Pražské celní správy probíhala v úterý a ve středu za účasti 20 celníků na dvou stanovištích. Celníci se při ní zaměřovali na veškeré zboží, které uniklo celnímu dozoru. Nejčastěji se v takovýchto případech jedná o cigarety a drogy. Konkrétně v prvním případě měli více než šťastnou ruku. V Hostivaři si totiž vytipovali autobus, který převážel zhruba 10 tisíc neokolkovaných cigaret.

„Náhodně jsme se snažili vybírat linkové mezinárodní autobusy, které směřovaly do Prahy,“ uvedla Blesk.cz mluvčí Celního úřadu pro hlavní město Prahu Ivana Kurková. „Kolegům se podařilo zastavit autobus s českou registrací, který do Prahy mířil z Ukrajiny. Při kontrole, v rámci které bylo vozidlo pečlivě prohledáno, objevil speciálně vycvičený pes Stuart tajnou skrýš v zadním traktu vozidla.“
6. březen 2019: Pracovníci Celní správy České republiky odhalili v Praze autobus jedoucí z Ukrajiny, který převážel 50 kartonů neokolkovaných cigaret.
Autor: David Malík

Po odsunutí koberečku tak celníci narazili na tajnou skrýš pod nejzadnějšími sedadly autobusu, kde v černých taškách nalezli celkem 30 kartonů cigaret. „Za vodní nádrží v útrobách autobusu pak kolegové odhalili dalších 20 kartonů neokolkovaných cigaret,“ sdělila mluvčí. K pašovanému kontrabandu se přihlásil řidič autobusu, který je ukrajinské národnosti. Ten v tomto případě podstoupí správní řízení, v rámci kterého mu může být vyměřena pokuta.

Fotogalerie
17 fotografií