Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Policie pátrá po identitě mrtvého muže. Podobu rekonstruovali jen podle lebky!

Policie pátrá po identitě mrtvého muže nalezeného nedaleko České Třebové. Jeho podobu rekonstruovali jen podle lebky!
Policie pátrá po identitě mrtvého muže nalezeného nedaleko České Třebové. Jeho podobu rekonstruovali jen podle lebky!  (Autor: ČTK)
Autor: DH, ČTK - 
6. března 2019
17:28

Policie zveřejnila pravděpodobný portrét muže, jehož kosterní ostatky byly nalezeny na podzim roku 2017 v lesním porostu u České Třebové. Takzvaný identikit vytvořili specialisté z Kriminalistického ústavu Praha. 

Totožnost muže zůstává neznámá, jeho DNA profil se zatím neshoduje s žádnou pohřešovanou osobou, uvedla mluvčí orlickoústecké policie Lenka Vilímková. „Vyšetřováním jsme nezjistili, že by na úmrtí muže měla účast jiná osoba,“ uvedla Vilímková.

V lese u České Třebové byla nejdříve nalezena lebka bez dolní čelisti a pánevní kost. Při rozsáhlejší pátrací akci policie objevila ještě dolní čelist včetně zubů, levou lopatku, levou pánevní kost, obě stehenní kosti, pravou holenní kost a levou patní kost.

Odborníci zjistili, že mrtvý byl přibližně čtyřicetiletý muž vysoký 177 až 189 centimetrů, který zemřel před více než pěti lety. Policie vyzvala veřejnost, aby jí pomohla s objasněním identity mrtvého. Lidé mohou volat na linku 158 nebo na telefonní číslo 601 313 877.

Zobrazit celou diskusi