Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

„Nemoc je v terminální fázi.“ Lobbista Janoušek nechce zpět do vězení, už nikdy

Autor: ČTK, Mii - 
6. března 2019
10:15

Podnikatel a lobbista Roman Janoušek podal další žádost o prominutí zbytku trestu. Informaci České televize potvrdila mluvčí Městského soudu v Praze Markéta Puci. Podle České televize Janoušek soudu poslal zdravotní posudky, podle kterých je jeho onemocnění v konečné fázi bez možnosti zlepšení. Janoušek si má odpykat 4,5 roku za úmyslné sražení ženy autem, má za sebou rok a čtvrt.

Loni v květnu Janouškovu následnou žádost o prominutí zbytku trestu městský soud zamítl, proti čemuž si lobbista podal stížnost. Vrchní soud o ní rozhodl v polovině srpna. Janouškovi vzkázal, že prominutí zbytku trestu vězení je pouze nepovinným rozhodnutím soudců. Ve svém rozhodnutí soud mimo jiné uvedl, že Janoušek v podané stížnosti jen rekapituloval dříve provedené důkazy.

Nyní Janoušek žádá znovu o prominutí zbytku trestu. „Soudce nyní studuje předložené materiály a poté rozhodne,“ řekla Puci.

Komplikace po operaci hlavy

Soud může upustit od výkonu trestu odnětí svobody nebo jeho zbytku, jestliže zjistí, že odsouzený onemocněl nevyléčitelnou, životu nebezpečnou nemocí. Janoušek, který si už dříve stěžoval na komplikace po operacích hlavy, ve své stížnosti citoval zejména lékařské posudky a zprávy. Pobyt ve vězení ohrožuje jeho zdraví a život i podle znalců přibraných soudem.

Opilý Janoušek v roce 2012 úmyslně srazil autem ženu v pražské Michli. Původně čelil obžalobě z pokusu o vraždu, nakonec byl odsouzen za ublížení na zdraví a řízení pod vlivem návykové látky.

agfor ( 6. března 2019 18:38 )

Vrazi za volantem by se měli střílet rovnou na místě, a ne se s nimi takhle mazlit.

marmat ( 6. března 2019 17:30 )

Jelikož nejsme v době kamenné,tak jako podklad k takovým posudkum poslouží obyčejná časo-sběrná kamera fungující v okolí Janouška cca měsíc.....možná jen tyden🍙🎥☎️📟📷

offline ( 6. března 2019 16:10 )

Vždyť je mu teprv 51. Ten tady může krást klidně 40 let. A té zlodějny, co mají rozdělané s Bémem, to se musí taky dodělat přece.

hnusnejsvet33 ( 6. března 2019 13:58 )

Dlouho ho obhajoval samozřejmě taky grázl a vochlasta JUDr. Široký, že?

hnusnejsvet33 ( 6. března 2019 13:56 )

Jestli je tak nemocnej, jako je to gauner, tak je to s ním hodně špatný.

Zobrazit celou diskusi