Šestidílný seriál České televize, který zve diváky do zákulisí Dejvického divadla, rozbouřil internetové diskuse, podobně jako ve svých začátcích seriál MOST! Velkým překvapením byl pro diváky zatím relativně malý prostor pro velké herce, jako je Ivan Trojan (54) nebo Martha Issová (37), kteří v prvním dílu hráli spíše epizodní role. 

Hvězdou prvního dílu se stala Zdeňka Žádníková-Volencová (44), coby mládím posedlá herečka pasoucí po hlavní roli, a Jaroslav Plesl (44), který ve druhé polovině svým výkonem hypnotizovaného Richarda III. zastínil všechny ostatní členy souboru. 

V internetových diskusích se to extrémně rozdílnými názory jen hemžilo. „Těžké nastoupit po Mostu, který zhltla masa. Tohle nebude mít nikdy takový ohlas, ale je to VÝBORNÉ! Taková malá satisfakce za to, že už pár let nejdou sehnat lístky naživo. Díky, budu s nadšením sledovat dál,“ chválí si seriál jeden z diváků v komentářích na sociální síti České televize. 

„Zpočátku jsem koukal jako tele na nový vrata, ale postupně jsem se usmíval víc a víc, abych se na konci smál nahlas. Těším se na další díl,“ pochvaloval si první díl, s názvem Režisér, další sledující. Podobný názor sdílela velká skupina lidí. „Bavila jsem se. Výborný. Ale jak už tu zaznělo, není to pro všechny. A to je dobře,“ znělo téměř sborově v diskusích. Podobně se v reakcích opakovalo zklamání z krátké stopáže. „Opět skvělá podívaná. Jediné minus? Je to krátké.“  

Spoustě zvědavým divákům se ale seriál vůbec nelíbil, nezaujal je, nebo prostě nechápali, o co se tvůrci snaží. „Myslím, že se to bude líbit lidem kolem divadla a filmu, ale široké spektrum nezaujme,“ píše zklamaný divák.

„To má být komedie? K zasmání jsem tam nenašla vůbec nic, málem jsem usnula. Pár momentů sice oceňuji, nicméně komické to neshledávám vůbec. Ti herci přehrávají, a když přehrávají komičtí herci, působí to toporně a nedůvěryhodně,“ hodnotí náročná divačka.

V podobném duchu se nese velké množství podobných komentářů. „Klub náročného diváka,“ nebo „Větší kravinu jsem už dlouho neviděl. Zlatý Most! Toto je spíš zkáza ČT!“ 

A třetí skupina diváků se k seriálu jako takovému téměř nevyjadřuje, ale volá po návratu Mostu! „Dycky MOST!“ opakuje se pravidelně v diskusích.

VIDEO: Zkáza Dejvického divadla (trailer) 

Fotogalerie
36 fotografií

Více o seriálu Zkáza Dejvického divadla čtěte ZDE