K tragické události vyjížděli policisté na Chodov v pondělí krátce před 23. hodinou, neštěstí se odehrálo v jednom z nových obytných domů u metra Opatov. Smrt dítěte potvrdil mluvčí pražské záchranky Ondřej Franěk. Policisté zadrželi podezřelého, ale složky záchranného systému vzhledem k věku dítěte a s ohledem na rodinu neuveřejňují žádné další informace.

Podle informací Blesk.cz by pachatelem mohl být 27letý muž, jehož totožnost redakce Blesk.cz zná, a je možné, že svou roli v hrozivé tragédii sehrál také alkohol. Podezřelý měl mít údajně v sobě 3,5 promile. Skutečnost, že se právě tento muž zdržoval v bytě, kde k neštěstí došlo, Blesku potvrdila sousedka a na základě fotografie ho poznala.

„Často byl seshora slyšet hluk, hádky a bouchání dveřmi,“ popsala další obyvatelka domu Nicol, která bydlí o patro níž. Dle svědectví sousedky Kláry ze stejného patra ve zmiňovaném bytě bydlela ještě žena, která byla vídána s kočárkem. Vyšetřování tragického případu, který vyšetřuje první oddělení kriminálky, pokročilo.

Policie už muže usvědčila

Nad tím, kdo je vinen vraždou batolete v současné době nemají kriminalisté nejmenších pochyb. „Ještě v průběhu dnešního odpoledne vyšetřovatelé podrobili zadrženého muže výslechu a posléze na základě důkazní situace obvinili ze zvlášť závažného zločinu vraždy,” sdělila ještě během úterý policejní mluvčí Andrea Zoulová. Dotyčnému tak hrozí trest odnětí svobody na patnáct až dvacet let, potažmo dokonce výjimečný trest. „Policisté v nejbližších hodinách doručí státnímu zástupci podnět k návrhu na vzetí obviněného do vazby.

Fotogalerie
10 fotografií