Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Mladého muže v Přelouči zavalil betonový panel: Rozdrtil mu celé tělo, skončil v nemocnici

Mladého muže v Přelouči zavalil betonový panel: Rozdrtil mu celé tělo, skončil v nemocnici
Mladého muže v Přelouči zavalil betonový panel: Rozdrtil mu celé tělo, skončil v nemocnici  (Autor: HZS + ZZS Pardubického kraje)
Autor: dce - 
5. března 2019
13:31

Otřesná událost se stala v neděli u Přelouče. Třicetiletého muže zde zavalil betonový panel, který mu rozdrtil celé tělo i dolní končetiny. Záchranáři nešťastníka transportovali vrtulníkem do nemocnice. Jeho stav je velmi vážný.

K nehodě došlo v neděli odpoledne v bývalém zemědělském objektu v Lhotě u Přelouče. Záchranáři tam spolu s hasiči i policií vyjížděli krátce po 15. hodině. "Kolegové na místě zjistili, že 30letého muže zavalil železobetonový panel. Zraněný muž byl letecky transportován do Fakultní nemocnice v Hradci Králové. Příčiny a okolnosti události šetří policisté Obvodního oddělení policie Přelouč," uvedla policejní mluvčí Andrea Muzikantová.

Situace na místě ale byla mnohem dramatičtější, než jak ji popisují policisté. "Při příjezdu hasičů a zdravotnické záchranné služby se již muž nenacházel pod panelem," popsala mlučí hasičů Vendula Horáková.

Hasiči zdravotníkům asistovali a pomohli jim muže dostat do vrtulníku. "Z důvodu zásahu v blízkosti zavěšeného prasklého panelu na jeřábu,l došlo k zajištění panelu. Do odletu helikoptéry hasiči zajišťovali přístupové cesty k prostoru vzletu," doplnila Horáková.

Zraněný muž je na tom špatně. "Mladý muž byl ihned po vyproštění převeden do umělého spánku a připojen k plicní ventilaci. S vážným zraněním hrudníku, břicha a obou dolních končetin byl letecky přepraven do Fakultní nemocnice Hradec Králové," informovali záchranáři.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání