Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

10 nejzajímavějších akcí Žižkovské noci: Katarzia, PSH, kritická procházka i stand-up komici

/
  • Žižkovská noc 2019
    14. března 2019 ● 19:01

    Divadlo, hudba, literatura i přednášky. Praha 3 se opět po roce na tři dny promění v kulturně nejživější městskou část v rámci festivalu Žižkovská noc. Kam se ale mezi 21. a 23. březnem vydat? Blesk.cz pro vás vybral deset akcí, které rozhodně stojí za to navštívit.

  • 1.

    Koncert Midi lidi

    Čtvrteční zahájení doporučujeme odstartovat koncertem. V Paláci Akropolis po šesté hodině večerní vystoupí elektro-undergroundová kapela Midi lidi. Po nich bude následovat alternativní hip hop v podobě W.W.W, sad pop zapějí Čáry života a do nočních hodin (konkrétně do jedenácté) pak bude vyhrávat DJ Floex. Více informací o čtvrteční noci v Paláci Akropolis objevíte tady.

    Kdy: 21. března 18:00–23:30
    Kde: Palác Akropolis

    Autor: Eva Fornálová

  • 2.

    Performance Neboj na bytě

    V rámci divadla se můžete ve čtvrtek vypravit na tzv. bytovou scénu, kde zažijete představení Jiřího Šimka. „Tanec, pohyb, herectví, poezie, světlo a zvuk se stávají jedním skrze performera, který je zároveň zvukař a osvětlovač. A o čem může improvizace být? 7 let práce v jedné hodině. 27 let života v jedné hodině,“ lákají pořadatelé na performance tanečníka, který se podle svých slov snaží být jen prostředníkem, a představení tak klidně může být o vás. Více informací o vystoupení Neboj objevíte tady.

    Kdy: 21. března  
    Kde: Bytová scéna, Tachovského náměstí 6

    Žižkovská noc 2019
    Autor: Žižkovská noc

  • 3.

    Koncert Sto zvířat

    Páteční jízdu doporučujeme zahájit v žižkovském klubu Storm. Během večera vystoupí legenda z Prahy 3 přezdívaná Sto zvířat, electro od Ventolina, punkově prostořeká Mucha a polské elektro Erith. Bližší informace o pátečním punkovém večeru objevíte tady.

    Kdy: 22. března 18:00–23:30
    Kde: Storm club

    Sto zvířat
    Autor: Facebook Sto zvířat

  • 4.

    Malý princ po dvaceti letech

    V pátek máte na výběr z několika desítek divadelních představení, jedním z nejzajímavějších je netradiční loutkové divadlo, které nese název Malý princ po dvaceti letech. Příběh navazuje na klasického Antoina de Saint-Exupéryho. Malý princ tentokrát opouští Zemi a vrací se na planetku B612, všechno se ale nakonec vyvrbí úplně jinak. Více informací o představení objevíte tady.

    Kdy: 22. března od 20 hodin
    Kde: Náš klub, Husinecká 29

    Žižkovská noc 2019
    Autor: Žižkovská noc

  • 5.

    Koncert Katarzia

    V pátek večer se na prknech Paláce Akropolis představí slovenská diva Katarzia. „Od mainstreamu k alternativě a zase zpátky. Díra mezi rádiovým popem a alternativní scénou je v ČR příliš veliká a hluboká a hlavně škodí oběma stranám,“ lákají pořadatelé Žižkovské noci. Program pátečního večera pod taktovkou Full Moon Magazine tvoří umělkyně a umělci, kteří by v žižkovském světě bezesporu okupovali špičky hitparád. Více informací o koncertě objevíte tady.

    Kdy: 22. března 18:00–23:30
    Kde: Palác Akropolis

    ...
    Autor: Matúš Bence

  • 6.

    Koncert PSH a N.O.H.A.

    V sobotu 23. března bude ve Storm clubu opět narváno. Vystoupí tady totiž rapová legenda PSH a česko-americká hudební skupina hrající drum'n'bass N.O.H.A. Následovat pak bude afterparty na dvou scénách. Více informací ke koncertům objevíte tady.

    Kdy: 23. března 18:00–23:00
    Kde: Storm club

    PSH
    Autor: Facebook PSH

  • 7.

    Tetování pro dobrou věc

    Během Žižkovské noci se můžete nechat také potetovat. Kromě toho, že odejdete domů s novou kérkou, můžete mít ke všemu skvělý pocit, že jste pomohli dobré věci. „Výtěžek poputuje na nově vznikající charitativní projekt 4 židle – finanční fond v prospěch lidí ohrožených bytovou krizí. Stůl a čtyři židle, pro většinu z nás naprostá samozřejmost, pro mnohé z našich klientů absolutní luxus,“ vysvětluje záměr fond.

    Kdy: 23. března
    Kde: Venuše ve Švehlovce, Slavíkova 22

    Autor: Eva Fornálová

  • 8.

    Kritická procházka Žižkovem

    V sobotu během dne si můžete užít procházku Žižkovem, která se na zdejší čtvrť podívá kritickým úhlem pohledu. V rámci pochodu zjistíte, jak se Praha 3 v průběhu let proměnila – ze samoobsluh a trafik v hipsterskou čtvrť plnou kadeřnických salonů a barbershopů. Pokud vás zajímá téma zvyšování cen nájmů, tak byste si tuhle akci neměli nechat ujít. Více informací o procházce zjistíte tady.

    Kdy: 23. března 10:30 hodin
    Kde: náměstí Jiřího z Poděbrad – před kostelem

    Kdysi vyhlášené lázně dodnes pustnou.
    Autor: Robert Klejch

  • 9.

    Přednáška o drogách se streetworkery

    Žižkov je vnímán jako čtvrť, která drogově závislým přeje – od klubů až po zapadlé hospůdky. Na téma závislostí se v rámci festivalu rozpovídají streetworkeři z Drop Inu. „Terénní program už ze své podstaty přichází k uživatelům nejblíže, aktivně je vyhledává a služby poskytuje v jejich přirozeném prostředí. Je odrazovým můstkem do návazných služeb a zároveň velmi často jedinou sociální službou, která klienta doprovází po celou drogovou kariéru včetně okamžiků, kdy z nejrůznějších důvodů vypadává ze sítě dalších sociálních služeb,“ vysvětluje Drop In. Více informací objevíte tady.

    Kdy: 23. března, odpoledne
    Kde: Prostor 39, Řehořova 39

    Žižkovský den nabídl přednášku na téma Drogy, Žižkov a my.
    Autor: Eva Fornálová
  • 10.

    Stand-up Comedy

    V sobotu se můžete pořádně zasmát na Žižkovské noci v divadelním prostoru Venuše ve Švehlovce. Na jevišti vystoupí stand-up komici z uskupení Stand up Comedy, které můžete znát z televizních obrazovek. Vystoupí Nikola Džokič, Jiří Jakima, Tigran Hovakimyan, Tomáš Reitz, Tom Plž, Martin Jirman či Adam Balažovič. Více informací k události objevíte tady.

    Kdy: 23. března, večer
    Kde: Venuše ve Švehlovce, Slavíkova 22

    Stand-up comedy
    Autor: Eva Fornálová

Články odjinud
VYHLEDAT VÝSLEDKY Načítám
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy