Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Husa zastavila provoz na nádraží: Chytaly ji dvě policejní hlídky

Vlaky nabraly zpoždění kvůli huse.
Vlaky nabraly zpoždění kvůli huse.  (Autor: Twitter/Bundespolizei Baden-Württemberg)
Autor: ČTK - 
5. března 2019
07:07

Zaběhnutá husa si vynutila uzavření několika kolejí na hlavním nádraží ve Stuttgartu. Německá policie se v pondělí pochlubila jejím zdárným odchytem a náročný sobotní zásah dokumentovala i fotografií, ukazující zkrotlého opeřence v náručí uniformovaného muže zákona.

Husa se vydala napříč nádražím, čímž vyvolala uzávěru několika kolejí. Spolková policie informovala, že pracovník železnice jí ohlásil husu na koleji číslo šest.

„Zatímco se hlídka pokoušela opeřence chytit, vyrazila ji posílit druhá hlídka s boxem na psy," uvedla policie v oficiálním sdělení. Opakovaných výzev policistů k opuštění kolejiště husa neuposlechla, uvedla dále policie.

Po uzavření kolejí 6, 7, 8 a 9 se tedy policie odhodlala k odchytu nevítaného výletníka. Nesnadný zákrok vlastníma rukama provedl jeden nebojácný muž z jejích řad.

Po krátké prohlídce u stuttgartské veterinární služby byl pták opět vypuštěn do volné přírody, na místní jezero Bärensee.

bibijana ( 5. března 2019 08:44 )

Náhodou, je to jako náplast na moji bolavou duši po přečtení článku na serveru iDnes,kdy zrůda v útulku Čáslav brutálně mlátila a sprovodila ze světa desítky psů.Je podezření, žechlap je používal na bojové zápassy.Jen si ten článek přečtěte a třeba vám bude lítat tlak,jako mně.Je to neskutečná lhostejnost zákonodárců,policie, justice, veterináři údajně nic nezjistili,finanční správa - daňové úniky, prostě nezájem. A tato zpráva o odchycené huse svědčí aspoň o tom, že ne všichni jsou tak krutí.Policii za tento čin chválím

snehulak ( 5. března 2019 08:11 )

Taková srážka s husou by mohla ohrozit chod celého nádraží. U nás by ho policejní vyšetřování zastavilo nejméně na dvě hodiny. Zdokumentovat, vyslechnout svědky, mašinfíru, hrůza, hrůza, hrůza!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání