Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

„Kdo je zloděj, nesoudím.“ Adamcová po exotice začala mluvit za Babiše

Autor: ČTK, simao - 
4. března 2019
14:40

Někdejší moderátorka Novy a ČT Jana Adamcová (dříve Nováková) skutečně nastupuje jako mluvčí vlády Andreje Babiše, jak dříve upozornil Blesk. Nástup Adamcové v pondělí posvětila na svém jednání vláda.

Exmoderátorka a manželka režiséra Jiřího Adamce Jana Adamcová vystřídala v pondělí na pozici mluvčí vlády Petru Doležalovou. Informovala o tom na twitteru Strakova akademie.

Změna byla prvním bodem dnešního jednání ministrů. Absolventka Fakulty humanitních studií Karlovy univerzity Adamcová působila dříve v soukromých televizích Barrandov, Nova, poté ve veřejnoprávní České televizi. Doležalová, která pro změnu působila na televizi Prima, se stala mluvčí menšinové vlády ANO a ČSSD koncem loňského června, kdy nahradila Barboru Peterovou.

Adamcová po kritice děkovala za podporu

Adamcová se po „provalení“ zjištění o jejím novém angažmá setkala s velkou porcí kritiky na sociálních sítích. „Z České televize k tomu estébáckému grázlovi? Obrovské a nečekané zklamání,“ napsal na její profil zprávu jeden z diskutujících Vladimír S.

„Za své rozhodnutí se ani trochu nestydím a své volby nelituji. Kdo je, nebo není zloděj, kdo je dobrý a kdo špatný člověk, si já netroufám soudit. Nejsem pánbůh, ani soudce Nejvyššího soudu (ačkoli i ten se může mýlit). Hoďte kamenem, kdo jste bez viny,“ oponovala Adamcová. A setkala se i s gratulacemi a týden před definitivním potvrzením svého nástupu psala: „Děkuji za neskutečnou podporu, které se mi v posledních dnech a hodinách dostalo.“

Užila si Maledivy, do USA za Trumpem ještě neletí

Po „smršti nádherných zpráv“ si přitom před nástupem do Strakovy akademie užila i příjemné odreagování v exotickém ráji, kdy s manželem a dětmi odletěli na Maledivy.

Neděle pak byla posledním dnem v této luxusní destinaci, v pondělí pak došlo na stvrzení kariérního posunu televizní exmoderátorky. Do USA s premiérem Andrejem Babišem v úterý ještě neodlétá. „Paní Adamcová má být schválena vládou 4. března, tak asi nemůže rovnou 5. letět do Spojených států. Musí se seznámit s chodem toho úřadu,“ vysvětloval již dříve Blesku Babiš.

hradnisamohonka ( 4. března 2019 21:01 )

Proč se všichni slovenští gauneři a cou,ry cpou do ČR ?

turbina ( 4. března 2019 20:58 )

povl981: Proč sem lezeš hňupe ? Nic k tématu jen ubohé a primitivní bláboly, dostáváš aspoň orgasmus ?

lesnismes ( 4. března 2019 20:22 )

 Krava kravou zustane

Toma?_Potyka ( 4. března 2019 20:13 )

Proč by házela zrovna tebou?

Toma?_Potyka ( 4. března 2019 19:41 )

Doma má kovaného komunistu, takže jde do známého prostředí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa