Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zraněnou českou skialpinistku zachraňovala horská služba: Na vrchol ji poslali lanovkou!

Autor: chal - 
4. března 2019
17:50

Slovenští záchranáři zasahovali o víkendu u české skialpinistky (34). Žena si poranila koleno na sjezdovce Oštiepková Mulda v pohoří Malá Fatra. Pro zraněnou jeli čtyři členové Horské záchranné služby, kteří jí na místě poskytli první pomoc a zafixovali nohu. K lékařskému vyšetření už sportovkyně cestovala v doprovodu přátel.

Túra na skialpinistických lyžích se pro 34letou turistku z Česka stala dramatem. Žena s přáteli v sobotu večer zdolávala jeden z vrchů ve slovenském pohoří Malá Fatra, její cesta ale skončila v nemocnici.

Češka si totiž zranila koleno a nebyla schopná pokračovat dál. Její přátelé tedy přivolali horskou službu. Na místo vyjeli čtyři záchranáři, kteří ženě poskytli první pomoc a zraněnou nohu jí zafixovali ve vakuové matraci.

Na transportních saních ji pak odvezli ke stanici kabinové lanovky Chleb, odkud ženu vyvezli na vrchol hory, kde na ně čekal terénní vůz. Ten zraněnou zavezl do Domu Horské záchranné služby v nedaleké Štefanové. Na lékařskou prohlídku už ženu doprovodili přátelé.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání