Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Hasiči v Sokolově zachraňovali chlapce (10) ze zamrzlého rybníka. Jeden z nich sám skončil pod ledem!

Autor: DH - 
1. března 2019
14:50

Desetiletému chlapci museli pomáhat sokolovští hasiči. Vydal se totiž na tenký led zdejšího rybníku a zůstal uvězněný na ostrůvku, který se nacházel v jeho středu. Na pomoc mu vyrazili hasiči. Také na ně ale čekalo ledové uvítání! 

Chlapec (10) vstoupil na ledovou plochu v areálu zdraví v Sokolově. Nejprve postupoval po ledu dále od břehu, ale když pod ním začal praskat, usoudil, že je cesta zpět příliš dlouhá. Proto se rozhodl uchýlit se k útěku na ostrov ležící uprostřed rybníčku. Na něj naštěstí došel jen s promočenými botami.

Celou situaci sledovali očití svědci. Když se chlapec bál vydat po ledu zpět ke břehu, zavolali na tísňovou linku a na místo ihned vyrazili hasiči ze Sokolova.

Hasiči se rozhodli poměrně krátkou vzdálenost překonat v oblecích pro záchranu z vody a také s použitím člunu. Těsně před ostrůvkem se ale pod jedním z nich probořil led a hasič se ponořil do vody.

HZS Karlovarského kraje na svém webu uvádí, že sám příslušník sokolovských hasičů byl překvapený, jaká byla v místech hloubka, protože sám nedosáhl na dno. Kdyby se led propadl pod chlapcem, mohl se snadno ocitnout v ohrožení života.

Nakonec vše dobře dopadlo, hoch byl bezpečně dopraven na břeh, zkontrolován, zda není zraněný, a nakonec ho policie dopravila domů. Hasiči varují, aby lidé v současném teplejším počasí nevstupovali na ledové plochy, protože hrozí obrovské riziko prolomení ledu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání