Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Gabriel (12), kterého střelil spolužák do hlavy, je v umělém spánku. Učitelka skončila na neschopence

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ital - 
1. března 2019
09:44

Dvanáctiletému Gabrielovi, kterého ve středu nešťastnou náhodou postřelil vzduchovkou jeho spolužák, lékaři úspěšně vyňali brok z hlavy. Učitelka, která vede střelecký kroužek na Základní škole Zdeňka Nejedlého ve Spišské Nové Vsi, skončila po nehodě v pracovní neschopnosti. Policie se případem nadále zabývá.

Ve středu se na základní škole ve Spišské Nové Vsi stala nehoda, při níž jeden z žáků postřelil sedmáka Gabriela. Ten musel být letecky transportován do nemocnice, kde jej napojili na umělou plicní ventilaci a také přivedli do umělého spánku. Střelu, která mu uvízla v hlavě, se podařilo lékařům úspěšně odstranit a chlapec není v ohrožení života. 

Deník Nový Čas se dotazoval Miroslava Nováčka, ředitele školy, zda přijali příslušná opatření, která by podobným nehodám do budoucna zabránila. Na dotaz odpověděl: „Nevím, kam tím míříte. Nehoda se odehrála v rámci vyučovacího procesu a jediná učitelka střeleckého kroužku je nyní pracovně neschopná.“

Podle ředitelových slov jde o první takový případ v jejich škole. „Našemu žákovi, který se střelbou začínal a již zaznamenal v rámci okresu dobré výsledky, přejeme brzké uzdravení a aby byl zase mezi námi,“ dodal Nováček. Jak k nehodě došlo a kdo střílel, však ředitel nesdělil.

Podle nepotvrzené verze se měl údajně Gabriel rozkročit nad ležícím spolužákem, který zvedl pušku a vystřelil. Rána však místo terče zasáhla chlapce. Město Spišská Nová Ves, které je zřizovatelem zmíněné školy, se odmítlo k případu vyjádřit, dokud nebudou známy výsledky vyšetřování. Policejní mluvčí Lenka Ivanová oznámila, že policisté zahájili trestní stíhání pro trestný čin ublížení na zdraví.

dobry-cIovek ( 1. března 2019 15:20 )

Jsou dvě možnosti. Buď je redaktor idiot (nejpravděpodobnější verze), nebo měli takzvané vojenské vzduchovky. To byly makety pušky používané v armádě, stejná váha i tvar, nabíjení a natahování klikou jako při nabíjení pušky, shora do mističky se skutečně dávaly broky, kuličky nikoliv diabolky, které to vyplivlo na terč.

sejdemeseupopelnic ( 1. března 2019 15:16 )

Učitelka řídí výcvik střelby. Tenhle výsledek se dal čekat. Při výuce leží žák s puškou na zemi a druhý je nad ním rozkročený. Tuhle figuru tedy neznám a to mám za sebou vojnu včetně střeleb ze samopalu, pistole a kulometu.

Ukecanalama ( 1. března 2019 15:14 )

Od kdy se dávají do vzduchovky broky??? Jsou to diabolky, měkkou tkání se dostala dovnitř a zřejmě se zastavila o kost. Kluk měl štěstí.

Jarocell ( 1. března 2019 11:34 )

Po zásahu brokem ze vzduchovky musel do umělého spánku? Co to měli za kanóny?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání