Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

V Texasu popravili nejstaršího vraha: Zabil tchyni, tchána i švagra: Před smrtí žádal o peníze

Cobleovi bylo v době popravy 70 let.
Cobleovi bylo v době popravy 70 let.  (Autor: Profimedia)
Autor: ČTK, yks - 
1. března 2019
06:51

V americkém státě Texas byl ve čtvrtek smrtící injekcí popraven sedmdesátiletý muž usvědčený před téměř 30 lety z vraždy rodičů a bratra své manželky. Exekuce proběhla v komoře smrti v texaském Huntsville.

Do poslední chvíle se advokáti válečného veterána z Vietnamu Billieho Waynea Coblea pokoušeli zastavit výkon rozhodnutí o popravě tohoto trojnásobného vraha a násilníka. 

Ještě krátce před ní nejvyšší soud odmítl Cobleho žádost o její odložení. Muž se tak stal druhým letos popraveným vězněm v Texasu a třetím v celých Spojených státech.

Coble byl údajně ve stresu kvůli probíhajícímu rozvodu s manželkou Karen. Její rodiče Roberta a Zeldu Vichaovy a bratra Bobbyho zastřelil u nich doma v městečku Axtell. Svou manželku unesl a během pronásledování policií ji pobodal. K nejvyššímu trestu byl odsouzen v roce 1990.

Jeho poslední slova zněla: „Takže to bude pět dolarů. Miluji Vás. Mikeu, Miluju tě. Kde je Nelley? Miluju tě. Bude to pět dolarů. Opatrujte se.“

Billie Wayne Coble byl podle agentury AP nejstarší vězeň popravený v Texasu od roku 1982, kdy tento stát obnovil hrdelní tresty.

sazava ( 1. března 2019 09:38 )

A my plakát nad vyvrheli IS někde v Sýrii?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání