Problémy s lymfatickými uzlinami měl Kuba Ryba už dříve, před několika lety podle kapely podstoupil komplikovanou operaci. „Bohužel se zánět vrátil. Od začátku turné zpíval Kuba s velkým sebezapřením a po každém koncertě ho trápily bolesti,“ prozradila kapela na facebooku s tím, že zpěvák chtěl odzpívat celé vyprodané turné a pak podstoupit operaci.

„Bohužel vývoj posledních dní tyto plány změnil. Boule na Kubově krku se dvojnásobně zvětšila, a s tím se i bolest dostala daleko za hranu snesitelnosti. Kuba prodělal sérii vyšetření a dnes mu bylo sděleno, že se zánět rozvinul do stavu ohrožujícího život. Dnes dopoledne byl Kuba hospitalizován v nemocnici v Motole a čeká na operaci,“ stojí v prohlášení na facebookové stránce kapely Rybičky 48.

V této nepříjemné situaci je kapela nucena zrušit víkendové koncerty, jejich termíny se prý pokusí přesunout do náhradních termínů. „Omlouváme se, za způsobené komplikace, ale teď není nic důležitější, nežli Kubovo zdraví,“ uvedli a jako důkaz přiložili i snímek Kubova oteklého krku, který opravdu nevypadá vůbec dobře.

 

Fotogalerie
8 fotografií