Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Džihádista, který podřezává rukojmí, jako hračka pro děti! Plastoví vojáčci vyvolali skandál

Autor: ital - 
28. února 2019
20:08

Firma, která  vyrábí plastové vojáčky jako hračky pro děti, přišla na trh s děsivým produktem. Nabízí figurky zobrazující maskované a ozbrojené džihádisty třímající dlouhé nože. Kromě toho se mezi nimi nachází rukojmí se svázanýma rukama za zády krátce před popravou. Bratr popraveného humanitárního dobrovolníka považuje takovéto hračky za „nechutné“.

Dá se vůbec něco takového ještě považovat za hračky? Nové plastové figurky pro děti, které vyrábí taiwanská firma Caesar Miniatures, pobouřily rodinné příslušníky obětí popravených příslušníky ISIS. Společnost totiž jako součást kolekce vojáčků Iráku a Sýrie vyrábí také rukojmí se svázanýma rukama za zády. Ty imitují skutečné vraždy britských občanů. Sadu 35 figurek prodává společnost za cca 240 Kč.

Britský prodejce Hannants v současnosti nabízí ve svém obchodě více než 50 kusů této hračkové soupravy. Reg Henning, bratr Alana Henninga, dobrovolného humanitárního pracovníka, kterého ISIS popravila v roce 2014, se ostře ohradil proti tomuto produktu a označil jej za „nechutný“.

„Pokud to mají být hračky, pak jsou míněné pro děti. Jenom odporní lidé by něco takového koupili svým dětem. Jsem v šoku! Věřím, že to jistě vyvolá pobouření a protesty, jen co se to dostane ven,“ řekl Henning pro deník Mirror.

Produkty společnosti Caesar Miniatures se prodávají po celém světě a jejich sortiment představuje armády v průběhu celé historie, jako např. Římany, Peršany nebo vojáky 2. světové války. Série vojsk Středního východu a teroristů však průkazně uráží rodiny skutečných obětí. Caesar Miniatures situaci odmítla jakkoliv komentovat.

pandobetka ( 16. června 2021 23:18 )

TO jsou ale figurky pro modeláře v měřítku 1/72 tedy přibližně figurek k železnici a ne hračky pro děti.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání