Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Ve Vysokých Tatrách zabíjela lavina: Pod sněhem zemřel člen Horské služby

Lavina na Slovensku v Malé Fatře zabila člena Horské služby (ilustrační foto)
Lavina na Slovensku v Malé Fatře zabila člena Horské služby (ilustrační foto)  (Autor: Facebook Horské záchranné služby SR)
Autor: ČTK, chal - 
28. února 2019
13:25

Ve Vysokých Tatrách na Slovensku ve čtvrtek dopoledne pod lavinou zemřel člen Horské služby. Muž s kolegou zdolával Veľký Mlynárův žľab, když ho strhla masa sněhu.

Lavina ve Vysokých Tatrách ve čtvrtek strhla jednoho ze dvou horolezců, kteří lezli v horském žlebu. Zranění nepřežil, informovala slovenská Horská záchranná služba (HZS). Šlo o muže ze Slovenska, řekla Jana Krajčírová z HZS.

Neštěstí se stalo v oblasti Bielovodské doliny. Lavina zasypala jednoho z horolezců, druhý, rovněž Slovák, uvázl v náročném terénu asi 100 metrů pod vrcholem Veľkého Mlynárova žlabu. Svého kamaráda neviděl, na volání nereagoval.

Na místo přiletěl vrtulník se psem vycvičeným pro pátrání v lavinách, další skupina záchranářů na místo vyrazila po zemi. Horolezce se podařilo hned najít, byl částečně zasypaný lavinou. Byl ale mrtvý.

Podle zástupců horské služby šlo o jejich dlouholetého kolegu, obětavého záchranáře. Pro jeho kamaráda se musel vypravit vrtulník z polské strany hor, protože kvůli silnému větru ho ze slovenské strany Bielovodské doliny nebylo možné vyprostit.

Maria Scott ( 28. února 2019 17:56 )

Doporučuji nejlepší lék na hubnutí, pomohl mi >>> www.Takeslim.Com

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání