Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

„Donutil mě k orálnímu sexu.“ Bývalá zaměstnankyně obvinila politika z ODS, začal soud

Autor: ČTK, FiM - 
28. února 2019
10:32

Bývalý radní města Přerov a přerovský politik ODS Marek Dostal ve čtvrtek stanul před soudem. Byla na něj podána žaloba ze sexuálního nátlaku. Trestní oznámení na něj podala jeho bývalá zaměstnankyně, která tvrdí, že ji Dostál z pozice jejího šéfa dvakrát donutil k orálnímu sexu. Využil prý toho, že žena měla finanční potíže, a byla proto vázaná na příjmy od něj plynoucí. Dostál kvůli této kauze rezignoval krátce po komunálních volbách na funkci přerovského radního s tím, že chce očistit své jméno. Obžalobu ve čtvrtek u soudu jednoznačně odmítl.

Podle státní zástupkyně Šárky Pivodové Dostál zneužil pozice zaměstnavatele vůči ženě, která pracovala jako servírka v jeho pohostinství a měla značné finanční potíže. Sexuální nátlak na ni vyvíjel podle obžaloby ve dvou případech v listopadu 2017. Případ vyšel najevo až loni v listopadu krátce po volbách, ve kterých se Dostál dostal do zastupitelstva a následně získal po podpisu koaliční smlouvy ve statutárním městě funkci radního.

Podle obžaloby si muž pozval poškozenou 6. listopadu 2017 do bytu kvůli řešení jejího schodku v tržbě. Tam ji údajně svlékl, lákal ji do sprchy a požadoval po ní orální uspokojení. Žena na to přistoupila z obavy o ztrátu zaměstnání, uvedla žalobkyně. Další incident se podle obžaloby odehrál o několik dní později přímo v pohostinství, kde ženu k sexuálnímu aktu údajně donutil obdobným způsobem.

Dostál obžalobu popřel. Ženu, která jej obvinila, podle svých slov zaměstnal na žádost jejího manžela. Později zjistil, že se mu z tržby ztrácejí peníze. V bytě se prý setkali, protože s ní chtěl sepsat dlužní úpis. „Brečela, byla roztěkaná a prosila mě, abych to neřekl manželovi. Nakonec jsme se domluvili, že si vezme dlouhé směny,“ vypověděl Dostál.

Celkovou zpronevěru vyčíslil na 22 000 korun, trestní oznámení na ni však nepodal. Připustil, že ji na konci listopadu napadl kvůli ztrácejícím se penězům v kuchyni, nadával jí a třásl s ní. Žena si z toho prý odnesla modřiny. Případ už dřív označil za pomstu bývalé zaměstnankyně, která jej připravila o peníze. Žena nakonec v prosinci 2017 dostala výpověď. „Žádný sexuální kontakt jsme spolu neměli,“ dodal Dostál.

Obžalovaný se stal přerovským radním po zvolení zastupitelstvem loni 5. listopadu. O obvinění se začalo veřejně mluvit na dalším jednání zastupitelstva 19. listopadu, kdy na něj upozornili opoziční zastupitelé. Dostál poté rezignoval loni 6. prosince, kdy už byla podána obžaloba.

villon ( 28. února 2019 22:27 )

Objektyvně bich mohl vynášet soudy teprve po zveřejnění fotky té paní. Takhle se není čeho chytit.

flora ( 28. února 2019 18:49 )

Kdoví jestli jí to manžel uvěřil. Ale možná , když o tom manžel řemýšlel, dostal nápad jak z něj vymoci odškodnění za dvojité utrpení své manželky

flora ( 28. února 2019 18:43 )

Zeptám se jinak protože v článku je to nějak zamluveno. Asi jde o hospodského. Ta paní mu kradla tržby? To, že to pak šla řešit k němu do bytu, kde ji svlékl, pozval do sprchy atd.. to jsem pochopila, i když také ne úplně

Maria Scott ( 28. února 2019 17:55 )

Doporučuji nejlepší lék na hubnutí, pomohl mi >>> www.Takeslim.Com

nika70 ( 28. února 2019 17:19 )

U takovýho chlapa bych se zblila z jeho smradlavýho péra.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa