Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kariéra v roce Vepře. Komu se bude dařit, kdo zbohatne? Prozradí mistr feng-šuej!

/
  • Video se připravuje ...
    BPŽ/Adam Balažovič 
    6. března 2019 ● 06:00

    Čínský nový rok je letos ve znamení Vepře. Komu se letos povede dobře a kdo bude naopak zažívat horší chvilky? Podle čínské astrologie bychom měli mít dobře v osobní i pracovní oblasti. Vepř je totiž zvíře spokojené, pozitivní, činorodé a aktivní, které přinese štěstí téměř všem znamením. Co nám radí mistr feng-šuej Jiří Černák?

    Všechna znamení zvěrokruhu by si měla dávat pozor na promyšlenost jednotlivých kroků v osobním i pracovním životě. V tomto roce bude ideální čas na to, abyste zapracovali na svých majetkových poměrech, ale nedělat žádné riskantní kroky.

  • 1.

    Hlavně jednoduchost a nekomplikovanost

    Autor: iStock

    Obecně bychom se měli zaměřit v kariéře a podnikání na jednoduchost. „Neměli bychom podnikat žádné dramatické skoky, neměli bychom na sebe brát moc velkou zodpovědnost a nepřeceňovat svoje síly. Zaměřte se na to, aby vše, co děláme v podnikání a kariéře, bylo postupné a plynulé. Vepř miluje nekomplikovanost. Neberte si zakázky, které nezvládnete splnit. Klíčem úspěchu v kariéře bude tedy jednoduchost. Zaměřte se na rozvoj toho, co děláte a nepouštějte se moc do nových projektů,“ říká Jiří Černák.

  • 2.

    Jak posílit úspěšnost v zaměstnání

    Autor: iStock

    Kariéra je ztělesněním toho, čeho chceme v životě dosáhnout. Feng-šuej nám může v tomto směru velice prospět a posílit naše silné stránky, čímž dosáhneme úspěchu. Není totiž jedno, kde sedíte nebo jak vypadá vaše pracovní prostředí. Pracovní prostor by měl být takový, aby posiloval a umožňoval dobře pracovat. Domácí pracovna by měla být co nejblíž hlavnímu vchodu, čímž dáváte najevo vztah k venkovnímu světu.

    Rohy nábytku v pracovně by měly být zaoblené, hlavně kvůli pohybu, a nemají směrovat na nikoho poblíž. Správné rozměry oken, dveří, stolů, židlí či knihoven zajistí dobrou pozici pro úspěšné podnikání. Ze své pracovny či kanceláře si vytvořte kariéru svých snů – s kým chcete pracovat, co chcete realizovat, kolik peněz byste chtěli vydělat a podobně.

  • 3.

    Kariéra miluje sever a živel vody

    Autor: iStock

    Sever je spojen s životní cestou a kariérou, ale taky se schopností překonávat překážky. Symbolizuje taky začátek a otevírá cestu. Proto je vhodné mít kancelář nebo pracovnu na sever. Umístění na východ napomáhá praktické realizaci myšlenek a je vhodné pro rodinné firmy, jihovýchod podpoří expanzi a přinese spoustu nových možností, jihozápad je vhodný pro týmovou práci a západ přináší dobrou energii pro kreativní činnost.

    Kariéra si taky potrpí na živel vody, tedy předměty barvy a tvarů vody - modrá, černá, akvária, fontánky nebo čisté sklo. Chcete-li si přitáhnout do života úspěch, pak mějte v pracovně či kanceláři skleněné vázy a nádoby naplněné vodou – jinak by štěstí nepřinesly.

  • 4.

    Kov ano, dřevo ne

    Autor: iStock

    Kariéru posilují prvky živlu kovu, naopak oslabují prvky živlu dřeva. Nedávejte tedy do míst, kde pracujete, zelené rostliny ani zelenou barvu. Destrukčním prvkem je prvek země, takže do pracovny se také nehodí keramické předměty ani kamínky. Chcete mít jistotu, že se vašemu podnikání povede? Kariéře neprospívají ani hodiny či odpadkové koše. Rozhodně by tam taky neměly být suché a odumírající rostliny. Úspěchy podpoří naopak další doplňky, jako jsou obrázky s ptáky, lodě, letadlo (k nastartování kariéry), kompas či všechna ocenění, diplomy a trofeje, které jste získali (nebo toužíte získat).

  • 5.

    Pořádek a soulad

    Autor: iStock

    K harmonizaci prostředí, ve kterém pracujete, je zapotřebí pořádek. Nepořádek přitahuje problémy a komplikace v práci. Kromě pořádku je důležitý i soulad. Věci na stole by měly být rozmístěny podle zásad feng-šuej. Kde je to možné, poblíž pracovního místa by měly být skříně s otevřenými policemi, v malých místech byste měli navodit iluzi prostoru zrcadla, ale nedávejte ho tam, kde se v nich lidé vidí.

    Základem je taky pracovní stůl, který by měl být pevný a měl by mít tvar čtverce nebo obdélníku. Na levou stranu stolu pokládejte nezpracované věci, protože ty musíte mít pod kontrolou, na pravou stranu věci zpracované nebo ty, kterých se chcete rychle zbavit. Za zády si postavte želvu, která slouží jako ochrana.

     

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz