Letos se na Žižkově uskuteční v sobotu 2. března. Zahájí jej maškarní odpoledne pro děti, v rámci kterého budou v hotelu Olšanka od 14 hodin dostupné k návštěvě a využití například výtvarné workshopy a dílny. Děti si budou moci vyrábět vlastní masky. A jak se říká, fantazii se meze nekladou: pouze dostupnosti materiálů a šikovnosti. Vstupenky lze zdarma obstarat v Informačním centru Prahy 3.

Následující den, v neděli, propuknou v 11 hodin tradiční a typické masopustní hody v nadmíru typické žižkovské hospodě U Vystřelenýho oka. Jelikož masopustem se končí období, kdy si lidé odříkali maso, čeká tu na návštěvníky téměř pohádkový výběr zabijačkových laskomin: jelita, jitrničky, ovárek, guláš, nebo typická „prdelačka“.

Rej masek potáhne na radnici

Masopust v Praze 3 zakončí úterý 5. března, kdy jeho vyvrcholením bude masopustní průvod v trase: náměstí Jiřího z Poděbrad, Škroupovo náměstí, Pospíšilova, Havlíčkovo náměstí, Ondříčkova, Milešovská a pak zpět na „Jiřák“. Jeho zahájení se očekává v 16 hodin.

O víkendu opět proběhne tradiční Žižkovský masopust. A znovu je nač se těšit.
Autor: ÚMČ Praha 3
Součástí průvodu můžete být spolu s kejklíři, akrobaty, polykači ohňů, velkými loutkami nebo maskami v nadživotní velikosti také i vy. Seznámit se přitom budete moci s Žižkovským Pepíkem, který průvod povede na radnici, vyžádat si klíč od Žižkova. Tečkou za průvodem pak bude vyhlášení nejlepší masky a ohňová show.

Dobroty, kam oko dohlédne

Při průvodu samozřejmě nebudou chybět ani speciální farmářské trhy na náměstí Jiřího z Poděbrad. V sobotu a úterý stánkaři budou kolemjdoucím nabízet tradiční masopustní pochoutky. A krom toho, k poslechu samozřejmě zazní také živá hudba.

Fotogalerie
18 fotografií