Poslední týdny života strávil Jiří Pomeje v sanatoriu Na Pleši, kde se mu dostávalo té nejlepší možné péče. Do poslední chvíle věřil, že nemoc přemůže, to se bohužel nestalo. Posledním, kdo ho navštívil, byl jeho kamarád Pavel Pásek. „Pořád mi říkal, že se po dlouhé době cítí tak odpočatě a čistě, jak už dlouho ne. Měl spoustu nápadů a pořád vtipkoval,“ uvedl s tím, že si měli ještě volat kvůli dalšímu natáčení Kameňáku.

Na to už ale nedošlo. „V pondělí mi jeho táta volal, že ho museli uvést do umělého spánku. Vůbec jsem nechápal, co se stalo, a pak mi táta volal, že je konec," řekl Blesku Pásek.

S rakovinou Jiří Pomeje bojoval od května 2017, kdy mu byla diagnostikována rakovina hrtanu. V lednu 2018 souhlasil s odebráním hrtanu, ač věděl, že přijde o hlas. Boj o život totiž nechtěl vzdát kvůli dceři Aničce. V listopadu 2018 pak lékaři odhalili, že zákeřná nemoc napadla jeho kosti, podstoupil 5 ozařování, ale od další léčby lékaři upustili. V lednu tohoto roku byl převezen do sanatoria, kde nemoci podlehl.

Poslední rozloučení s Jiřím Pomeje, které organizuje jeho rodina, proběhne ve středu 6. března v 13:00 hodin v Českých Budějovicích, kde se herec narodil.

 

Fotogalerie
32 fotografií