Jedna z největších leteckých společností začala působit v roce 1930 a skončila v roce 2001. Letové centrum v JFK bylo uzavřeno tentýž rok. V roce byl 2005 prohlášen historickou památkou. Nevyužívaný rozsáhlý prostor byl přestavěn na luxusní TWA Hotel.

Letové centrum TWA navrhl finsko-americký architekt Eero Saarinen, dokončeno bylo v roce 1962. Budova se vyznačuje vzdušnou otevřeností, která je navzdory době svého vzniku stále aktuální. Přestavby se ujal ateliér INC Architecture & Design, Beyer Blinder Belle a Stonehill Taylor.

Architekti důsledně dbali na zachování historie. Lobby, stejně jako obchodní a společenské centrum, stále zdobí původní sedadla. Kromě společných prostor je každý pokoj pro hosty vybaven v retro stylu. Odpovídá tomu zvolená směs textur, včetně mosazi, dřevěných obložení a kůže, které doplňují akcenty červené.

Ačkoli hotel sídlí hned vedle dráhy, hosté se nemusí bát hluku. Velkoformátová okna obsahují sklo Fabrica, která rámus zadrží. Hotel TWA oficiálně otevře své brány 15. května 2019.

Fotogalerie
12 fotografií