Majitel osobního automobilu se asi nestačil divit. Na okýnku jeho vozu byl přilepený vzkaz, na němž stálo: „Vážený pane/paní, stojíte na krátkodobém parkovišti. Zde je parkovné 100 Kč za půl hodiny. Jelikož zde stojíte od 11. 2. 2019, Vaše parkovné ke dni 24. 2. 2019 činí 62400 Kč,“ podepsaný byl Dispečink Parkovišť. Redaktorka Blesku osobní automobil ani vzkaz ve středu dopoledne již na místě nenašla.

Na sociálních sítích však fotografie netradičního vzkazu žila svým životem a vzbudila velké pozdvižení. Podle mluvčího Letiště Praha Romana Pacvoně se v žádném případě nejedná o oficiální výzvu letiště. Vzkaz tam vylepil zaměstnanec letiště bez vědomí nadřízených: „Učinil tak zcela v rozporu s nastavenými postupy Letiště Praha. Velmi se za toto pochybení ze strany našeho zaměstnance omlouváme a chceme zdůraznit, že se jedná o zcela nevhodnou aktivitu jednotlivce, která rozhodně není oficiální praxí letiště. Okamžitě jsme vůči zaměstnanci vyvodili důsledky a přijali nápravná opatření,“ okomentoval situaci Roman Pacvoň.

Maximálně 2 dny

Nešťastník za své pochybení dostane srážku ze mzdy a všichni ostatní zaměstnanci projdou povinným školením. Podle mluvčího smí návštěvník parkovat na expresních parkovištích pouze dva dny. Pokud tuto dobu překročí, obdrží nejprve upozornění: „Pokud parkující ani této výzvy neuposlechne, je jeho vůz následně, po prověření původu vozidla Policií ČR, odtažen,“ vysvětluje mluvčí Letiště Praha Roman Pacvoň. V případě, že automobil zůstane stát na parkovišti delší dobu, je mu pak parkovné vyměřeno podle ceníku dlouhodobého parkování.

Fotogalerie
5 fotografií