Obyčejné dopisy, doporučená psaní a ostatní zásilky sesypali do pytle a vyhodili je v Brně Řečkovicích do kontejneru. Tam byly zásilky při vyvážení odpadu objeveny,“ uvedl mluvčí policie Bohumil Malášek.

Adresátům tak mohly vzniknout velké problémy. Nedozvěděli se například o nedoplatcích, někteří se tak mohli ocitnout třeba až v exekuci.

Podvedena byla přitom i pošta. „Oba muži vybírali od adresátů peníze za dobírky, hotovost ale neodevzdali. Během tří měsíců se tak obohatili skoro o 150 tisíc korun,“ dodal Malášek.

Oba doručovatelé, kteří se minuli povoláním, nyní čelí stíhání za porušení tajemství dopravovaných zpráv a zpronevěru. Hrozí jim pět let ve vězení.

VIDEO: Pošťačku v Ježově na Hodonínsku napálil podvodník tvrzením, že má na poště kontaminované peníze. Zatímco drhla v lavoru mince, sebral bankovky a zmizel. Žena pak musela škodu zaplatit ze svého.

Video
Video se připravuje ...

Pošta v Ježově na Kyjovsku je přímo v centru obce. Zloděj vydávající se za policistu pošťačku požádal, ať ho pustí dovnitř zadním vstupem. Hynek Zdeněk