Strážníci se o bitce dvou mužů před budovou brněnského hlavního nádraží dozvěděli v pondělí krátce před čtvrtou hodinou odpoledne. „Hlídka po příchodu na místo zjistila, že se na místě nachází už jen jeden muž s fialovými podlitinami v obličeji,“ uvedla mluvčí strážníků Tereza Kadrnožková.

Když muž strážníky uviděl, společně se svým známým (33) zamířil rychle do podchodu. Strážníci jej chtěli legitimovat, což ho pořádně vytočilo. „Zatímco jeho kamarád se ho snažil uklidnit, muž začal strážníky vyzývat na souboj,“ pokračovala mluvčí strážníků.

Rozmáchl se a spoutali ho

To už se na místo dostavili i policisté. Agresivní muž se svlékl do půl těla a měl neodolatelnou chuť se pobít. „Ve chvíli, kdy začal jeden ze strážníků mluvit do vysílačky, rozmáchl se proti jeho kolegovi. Hlídky se proto rozhodly muže spoutat,“ upřesnila Kadrnožková.

Jak se ukázalo, svou roli zřejmě sehrál alkohol. Bitkař totiž nadýchal 2,4 promile. Putoval tak nejdřív do nemocnice a následně na záchytku. „Po vystřízlivění bude muset ke správnímu orgánu kvůli neuposlechnutí výzvy úřední osoby,“ dodala mluvčí strážníků.