Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Požár Porsche zlikvidovali hasiči snadno: Pak ale měli najít motor...

Autor: ital - 
27. února 2019
22:51

Ve francouzském městě vzplálo na ulici auto značky Porsche Cayman. Přivolaným hasičům se podařilo plameny zneškodnit. Za pomoci páčidla a kladiva se pokoušeli vypáčit kapotu sporťáku, aby se dostali k motoru. Po chvíli usilovné námahy se jim skutečně podařilo horní kryt otevřít. Čekalo však na ně nemilé překvapení. Zjevně neznají Poršáky.

Mezi Francouzi a Němci panuje vzájemná nevraživost již od Napoleonských válek a fakt, že Francouzi zásadně odmítají německé výrobky, je známá věc. Ovšem někdy se to nevyplácí. O tom se přesvědčili francouzští hasiči, kteří hasili na ulici požár sportovního vozu Porsche Cayman.

Snažili se totiž dostat pod kapotu k motoru, kde zřejmě chtěli odpojit baterii, což by napomohlo uhašení ohně. Za pomoci páčidla a kladiva jim dalo značnou námahu, než horní víko vylomili. Při jejich zásahu je natáčeli kolemjdoucí, kteří z nich měli obrovskou legraci. Natáčeli je na video v očekávání, co se stane, až požárníci kapotu vypáčí. A hasiči byli skutečně nemile překvapení.

Místo motoru nalezli pouze jakousi bílou plachtu složenou v zavazadlovém prostoru. Vlastenečtí Francouzi asi zjevně netuší, že většina vozů Porsche má, podobně jako staré Škodovky nebo Tatrovky, motor uložený vzadu.

Zobrazit celou diskusi