Ještě než se pustíte do samotného úklidu a uspořádání, je nejlepší obsah skříně vyndat ven a začít radikálním tříděním. Budete tak mít skvělý přehled, jaké všechny poklady ve skříni skladujete. A jistě vám jich spousta zbytečně zabírá místo. Buďte nekompromisní a kousky, které jste rok vůbec nevzala na sebe a třeba doufáte, že ještě někdy do nich zhubnete, pošlete dál do světa – třeba kamarádkám, do bazaru nebo do charity. 

Abyste vaše věci ve skříni udržela v pořádku, přehledně a prakticky uložené, budou se vám určitě hodit různé boxy a kapsáře, speciálně vytvarované věšáky a stojany, přihrádky na spodní prádlo, ponožky nebo kravaty. To jsou pomocníci, kteří vám ušetří v šatníku spoustu místa a zároveň mu dodají punc přehlednosti.

Pokud bojujete s místem, vyměňte klasická ramínka za ramínka úsporná. Jsou ideální například na zavěšení kalhot nebo sukní. Vejde se na ně několik kusů, ale zaberou mnohem méně místa a vše budete mít perfektně zorganizované. Nebo můžete použít speciální háčky, na které se dají ramínka prostorově úsporně zavěsit nad sebe. Tento spojovací prvek stačí zavěsit a pak na něj umístit další ramínko. Díky tomu pověsíte do skříně již při dvou ramínkách dvojnásobné množství oblečení.

Pořiďte si také speciální držáky nebo ramínka na šátky. Všechny budete mít dobře dostupné, pěkně upravené a nebudou se vám zbytečně mačkat zmuchlané na hromadě.

Skvělou vychytávkou jsou také speciální organizéry pro vaše boty, díky kterým budete mít mnohem lepší přehled, jaké kousky vlastníte, a vejde se vám jich do skříně o mnoho více.

Pokud si potrpíte na dokonalé uspořádání oblečení v komíncích, pak vám určitě přijde vhod skříňový organizér. Ten zajistí, aby bylo oblečení ve skříni vždy srovnané ve sloupečcích, které se nebudou hroutit. Stačí jej pouze nasunout na poličku.

K uskladnění drobných věcí nemusíte využívat pouze vnitřky skříní. Pokud připevníte háčky, poličky, závěsné košíky či kapsáře na dveře či stěny skříně, vytvoříte další velmi praktický úložný prostor.

Jaké další vychytávky vám pomůžou udržet pořádek mezi vašimi oblíbenými kousky a nedovolí chaosu, aby se vloudil do vašeho šatníku? Podívejte do naší fotogalerie.

Fotogalerie
20 fotografií