Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Lupič vyhrožoval lovosické čerpadlářce smrtí: K jeho dopadení pomohla veřejnost

Autor: chal - 
27. února 2019
09:05

Litoměřičtí kriminalisté dopadli lupiče, který na začátku února přepadl čerpací stanici v Lovosicích. Maskovaný pachatel vtrhnul do provozovny se zbraní v ruce a čerpadlářce pohrozil smrtí, když mu nevydá peníze a cigarety. Lupič se k činu po zatčení přiznal, hrozí mu až deset let vězení.

K přepadení lovosické benzinky došlo v pátek 8. února. Ozbrojený pachatel večer vtrhnul do provozovny čerpací stanice, namířil na prodavačku pistolí. Vyděšené ženě pak přikázal, ať mu dá cigarety a peníze z kasy, jinak ji zastřelí.

„Po obdržení požadovaných věcí odešel a celý incident se naštěstí obešel bez zranění,“ sdělila mluvčí litoměřických policistů Pavla Kofrová. Zadržený muž podle mluvčí pochází z Lovosicka a je mu 25 let. K činu se plně doznal a byl obviněn z trestného činu loupeže, za který mu hrozí dva až deset let vězení.

„V souvislosti s tímto případem chceme poděkovat široké veřejnosti, která svými poznatky výrazně přispěla k objasnění závažného trestného činu,“ dodala Pavla Kofrová.

Přepadení v Lovosicích se odehrálo jen dva měsíce od tragické smrti čerpadlářky Jany Š. (†58). Oblíbenou prodavačku na začátku prosince zastřelil lupič, který na pumpu přišel krást s komplicem. Střelec nedal Janě šanci, kulku na ni vypálil okamžitě po tom, co vstoupil do provozovny.

Bezcitná poprava českou veřejnost šokovala. Chladnokrevnost lupičů vyděsila také další čerpadláře, kteří se až do lednového zatčení údajných pachatelů nemohli cítit bezpečně.

Video  Šokující záběry vraždy čerpadlářky Jany  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání