Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Zataženo, déšť 16°C

Kam za masopustním veselím v Praze? Na rej masek, bál a vepřové hody

/
  • Malostranské masopustní veselí přilákalo několik stovek lidí. Mezi nadšenci v maskách byli nejen Pražané, ale také cizinci.
    Malostranské masopustní veselí přilákalo několik stovek lidí. Mezi nadšenci v maskách byli nejen Pražané, ale také cizinci. (Eva Fornálová)
    28. února 2019 ● 18:36

    V Praze si můžete užít masopustní veselí hned na několika místech zároveň - Na Letné, na Starém Městě, v Karlíně, v Nuslích, v Ďáblicích i na Jižním Městě. Na které z nich se ale vydat? Podívejte se na přehled oslav a rozhodněte se dle dostupnosti a nejzajímavějšího programu.

  • 1.

    Masopust na Žižkově

    Na Žižkově startuje masopustní veselí ve dvě odpoledne trhy s řemeslnou výrobou. V Hotelu Olšanka si můžete s dětmi mezi druhou a třetí hodinou vyrobit zvířecí masku na velký průvod. Ten se ale jako již tradičně koná o pár dnů později, a to v úterý 5. března.
    Ale zpátky k sobotě. Kromě dětských dílen bude na náměstí Jiřího z Poděbrad hrát i živá hudba a ve tři hodiny na nejmenší čeká vystoupení Václava Upíra Krejčího. 
    V neděli si na náměstí zase přijdou na své starší ročníky. Mezi druhou a pátou totiž bude hrát na náměstí cimbálovka. Vypravit se můžete i na komentovanou prohlídku Žižkovem, či se vypravit na masopustní hody do krčmi U Vystřeleného oka. Více informací o akci objevíte tady.

    Kdy: V sobotu, v neděli a v úterý
    Kde: Náměstí Jiřího z Poděbrad

    Řemeslná výroby na žižkovském masopustu
    Autor: Eva Fornálová

  • 2.

    Masopust na Letné

    Máte-li doma malé děti, doporučujeme se vydat na masopustní průvod na Letnou, kde potkáte další rodiny v maskách. Průvod startuje po 13. hodině ze Strossmayerova náměstí vstříc letenskému kopci přímo do Národního zemědělského muzea, kde pokračuje program. 
    Pro nedočkavce je už v deset hodin v muzeu připravena zábavná hra Ztratilo se zvíře. Bojovku si budou moci děti zahrát až do čtvrté hodiny odpolední.

    Pokud v sobotu přijdete v masce, nemusíte do Národního zemědělského muzea, do galerie Scarabeus a Muzea Kávy platit vstupné. Více informací o události objevíte tady.

    Kdy: V sobotu od 13:00
    Kde: Strossmayerovo náměstí

    Ulicemi Letné prošel průvod masek.
    Autor: Eva Fornálová

  • 3.

    Masopust na Malé Straně

    Masopustní průvod, který rozhodně stojí za to zažít, je ten na Malé Straně, kam se vydávají zejména dospělí. „Začínáme před hostincem U Černého vola v Loretánské ulici. Aklimatizační zastávky pro masky budou probíhat celou cestu v hostincích, restauracích a putykách v ulicích Nerudově, Thunovské, na Malostranském náměstí a v Mostecké,“ zve Praha 1 na průvod, který promění kousek Prahy v tradiční vesnickou zábavu. Více informací k tomuto masopustu objevíte tady.

    Kdy: V sobotu od 13:00
    Kde: Hostinec u Černého vola, Loretánské náměstí

    Malostranské masopustní veselí přilákalo několik stovek lidí. Mezi nadšenci v maskách byli nejen Pražané, ale také cizinci.
    Autor: Eva Fornálová

  • 4.

    Masopust v Karlíně

    I v Karlíně slaví masopust. Tady odstartuje průvod masek v Kaizlových sadech, odkud se vydá vstříc Karlínskému náměstí, kde pokračuje celodenní program. Ve dvě hodiny se na pódiu představí kapela Jedličkova ústavu The Tap Tap, po nich Pohřební kapela a Pískomil se vrací. Nejmenší si taky přijdou na své. Zábavu najdou nejen v divadelních představeních, ale v dílničkách při výrobě či při soutěžení. Celý harmonogram dne objevíte tady.

    Kdy: V sobotu od 13:00
    Kde: Karlínské náměstí

    Karlín ožije už čtrnáctým ročníkem tradičního masopustu, takto probíhal loni.
    Autor: MČ Praha 8

  • 5.

    Masopust na Pankráci

    Masky medvědů a koní zaplaví i park Na Pankráci. „Těšit se můžete na tradiční masopustní dobroty, bohatý program pro děti a nebude chybět ani vyhřívaný stan,“ lákají pořadatelé.

    Zábava tady startuje v jednu hodinu. V pět hodin pak můžete srovnat své síly v maskování a zjistit, čí maska je tady ta nejoriginálnější. Pokud jste nestihli přípravu doma, nevadí, můžete si ji tu připravit. A až budete mít hotovo, zatančete si třeba na zvuk z harmoniky. Více se o celém masopustním dni v Praze 4 dočtete tady.

    Kdy: V sobotu od 13:00
    Kde: Park Na Pankráci

    Masopust na Pankráci
    Autor: Praha 4

  • 6.

    Masopust na Jižáku

    I na Jižním městě se slaví masopust. Od desáté ranní můžete vyrábět s ratolestmi masky. Průvod tady na rozdíl od ostatních městských částí startuje až ve dvě hodiny odpoledne. Vychází se od metra Opatov. V Komunitním centru u Matky Terezy pak čeká na nejmenší herní odpoledne. Více informací o jihoměstském masopustu objevíte tady.

    Kdy: V sobotu od 10:00
    Kde? Jižní Město, metro Opatov

    masopust
    Autor: Hynek Zdeněk

  • 7.

    Masopust v Malešicích

    Bál i vepřové hody si užijí Pražané na Malešickém masopustu. Celodenní veselí startuje po obědě, ve dvě hodiny odpoledne. Po průvodu, který startuje ve vnitrobloku Byty Malešice, startují vepřové hody v Malešickém mikropivovaru, kde bude dostatek masa až do večerních hodin. Na nejmenší čeká pohádka O třech kůzlátkách i vyhlášení královny a krále masopustu. V půl šesté pak tady startuje masopustní bál. Více informací o programu objevíte tady.

    Kdy: V sobotu od 14:00
    Kde: Malešice

    Žižkovský masopust v sobotu odstartoval třídenní veselí. To vygraduje ve středu průvodem masek.
    Autor: Eva Fornálová

Články odjinud
VYHLEDAT VÝSLEDKY Načítám
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy