Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Elizabeth Taylor: Skandalistka a vášnivá žena sedmi mužů. Co radila ženám o lásce?

  • Byla sexy symbol, dokázala uhranout stovky mužů. Stovky jich taky prošly jejím životem.
    27. února 2019 | 06:00

    Patří bezesporu k nejkrásnějším herečkám na světě. Její fialkové oči dokázaly okouzlit nejednoho muže a ona toho uměla využít na sto procent. Byla i skvělá herečka, ovšem její osobní život byl jako na houpačce. Byla osmkrát vdaná, závislá na alkoholu a sexu, přesto patřila mezi skutečné hollywoodské hvězdy. Vždy žila naplno a milovala život. Co si tahle bohyně lásky, která dnes slaví výročí narození, o lásce myslela?

    Milovala muže a psy. Mužů v životě vystřídala tolik, že se ani nedají spočítat. Taylor byla jednou z nejzářivějších hvězd filmového plátna minulého století. V žebříčku amerického filmového institutu AFI se umístila na sedmém místě. Přestože po herecké kariéře netoužila, stala se nesmrtelnou hvězdou. 

  • Královna a skandalistka Hollywoodu

    Jako Kleopatra z roku 1963 byla naprosto okouzlující.
    Autor: Profimedia

    Narodila se 27. února v roce 1932 ve Velké Británii, kde její rodiče obchodovali s uměním. Z Británie utekli před válkou do USA, tam už zůstali. Filmový svět tak získal herečku, jejíž kariéra trvala téměř sedmdesát let. Byla taky první, která se nerozpakovala říct si o milionový honorář, a v roce 1963 ho dostala za Kleopatru. Slávu jí přinesly i jiné filmy, například Kočka na rozpálené střeše, Kdo se bojí Virginie Woolfové či Zkrocení zlé ženy. Byla opravdovou hvězdou, skandály se na ni jen lepily a za život vystřídala nespočet milenců. Stáří nesnášela dobře, během svého života podstoupila desítky plastických operací. Později se přidaly nemoci, rakovina kůže, problémy se srdcem. Přesto se věnovala charitě a pomáhala nemocným s AIDS či homosexuálům. Zemřela v roce 2011.

  • Hrajte podle vlastních pravidel, očekávání nemají smysl

    Byla bohyně lásky, aspoň se to o ní říkalo. A byla nádherná a vášnivá.
    Autor: Profimedia

    Tohle Elizabeth říkala velmi často. A taky to dodržovala. Podle vlastních pravidel žila opravdu na sto procent. Patřila mezi hereckou elitu, ale milostný život byl vskutku bouřlivý. Za svůj život se vdala osmkrát, za herce Richarda Burtona dokonce dvakrát. Přesto to byla žena, která věděla, jak žít naplno a jak naplno milovat. Měla neukojitelnou touhu po opačném pohlaví a jeden muž za život by pro ni byl zřejmě málo. O jejích milostných dobrodružstvích si většina z nás může nechat jen zdát. „Nepředstírám, že jsem obyčejná hospodyňka. Nejsem a nikdy nebudu,“ prohlásila jednou herečka. A byla to pravda. Byla neobyčejná. Byla nadčasová. Za svou nejtěžší hereckou roli považovala tu, že by měla dospět.

  • Vezměte si někoho, kdo si o vás myslí, že jste bohyně

    S Richardem Burtonem, za něhož se dvakrát provdala a dvakrát se s ním rozvedla.
    Autor: Profimedia

    Pátý (a taky šestý) manžel Elizabeth Taylor herec Richard Burton si do svého osobního deníku o manželce napsal: „Je plachá, vtipná, není blázen a je skvělá herečka. Je krásná a je sexuálním snem každého muže. Může být arogantní a smyslná, ale miluje naplno. Ona je bohyně, které můžete tolerovat opilost i chování. Bolí mě u srdce, když nejsem s ní a ona není se mnou.“ No, na tahle vyznání by si asi zvykla každá žena, ne? Pravdou je, že právě jejich vztah byl plný vášně a alkoholu. Mezi nimi to opravdu jiskřilo a jiskry lítaly hodně daleko. Žárlivé scény, chtíč, svatba, rozvod, svatba a zase rozvod. Jejich bouřlivý vztah definitivně ukončila až jeho náhlá smrt v roce 1984.

  • Nechce vás? Nevadí, pokrčte rameny a pokračujte v hledání

    Elizabeth byla osmkrát vdaná.
    Autor: Profimedia

    Elizabeth Taylor si nikdy nedělala hlavu s tím, jestli ji někdo chce, nebo nechce. Bez obalu říkala: „Zdá se, že čím jsou muži starší, tím mladší jsou jejich partnerky. Ale v moři je spousta ryb, takže prostě stačí dál hledat.“ Její rada tedy zní, že pokud si nějaký muž o vás nemyslí, že jste dost mladá nebo hezká, je to jeho chyba – a vy si najděte někoho jiného. Nerozpakovala se ani rozbít manželství někoho jiného, například zpěváka Eddieho Fishera. Ten kvůli ní opustil herečku Debbie Reynolds (matka budoucí princezny Leiji z Hvězdných válek). Všichni vnímali Elizabeth jako rozvracečku rodin. A co ona na to? „Co ode mě čekáte? Že budu spát sama?!“

  • Nebojte se konfliktů a hádek

    847730:gallery:true:true

    Hádky jsou nevyhnutelnou součástí jakéhokoli vztahu. Taylor a Burton toho byli zářným příkladem. V jeden okamžik se milovali a za chvíli padaly facky a hádali se. Jejich bouřlivý vztah byl plný emotivních scén, které pak ztvárňovali i ve filmových rolích – a možná je ani nepředstírali. V jejich vztahu se pravidelně střídalo násilí s láskou. Zdálo se, že nemůžou žít bez sebe, ale ani spolu. V době hádek si pro jistotu pronajímali tři apartmány, aby se mohli jeden před druhým schovat, a sousedé tak byli ušetřeni křiku.

  • Nepodceňujte potřebu vášně v životě

    Stáří nesnášela, ale pořád se usmívala a snažila se pomáhat.
    Autor: Profimedia

    Podmanivá kráska s uhrančivýma očima měla život plný vášní, kterým se bez rozpaků oddávala. Moc dobře věděla, jak má své ženské zbraně použít. A dařilo se jí to. Vždycky taky prohlašovala, že její život řídí především vášně. Bez legrace. Byla doslova nenasytná, pokud jde o milostné vztahy, a Vatikán ji dokonce obvinil z „erotické volnosti“. Zejména vztah s hercem Burtonem byl vášnivý a ona sama považovala tento vztah za nejvášnivější ze všech. Žádný konec manželství ale nebrala tragicky. Její rada? „Opij se, namaluj se a vzpamatuj se.“ A taky se tím řídila téměř celý svůj život.

    Kdo koho miloval? Proč někomu nevyšla kariéra? Další příběhy herců a hereček nejen z doby první republiky najdete na webu Blesk pro ženy ZDE



Autor: aši
Diskuse ke článku
.