Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

„Stalinistická taktika.“ Trump junior se „obul“ kvůli vyšetřování otce do justice

Autor: ČTK - 
25. února 2019
21:40

Americká justice při vyšetřování rodinných příslušníků a lidí z okolí prezidenta Donalda Trumpa používá stalinistické metody. V rozhovoru pro televizi Fox News to dnes prohlásil prezidentův nejstarší syn Donald Trump mladší. Trumpovi se ale podle něj vyšetřování nebojí, protože se v jejich byznysu ani v politických krocích hlavy státu „nic nenajde“.

Vyšetřování je podle Trumpa juniora zpolitizováno, jak jen to jde. Newyorští prokurátoři, kteří prošetřují prezidentovy obchodní aktivity a finanční operace týmu pro prezidentskou inauguraci, prý sní o tom, že na Donalda Trumpa něco najdou. „Je to ta stará stalinistická taktika,“ řekl prezidentův syn.

Newyorská prokuratura se zabývá podezřením, že na Trumpovu inauguraci v lednu 2017 finančně přispěli cizinci, což zákony USA zakazují. Vyšetřovatelé se rovněž zabývají aktivitami společnosti Trump Organization, která zastřešuje prezidentův byznys. Donald Trump mladší dnes televizi Fox News řekl, že rodina se vyšetřování nebojí, „protože se tam nic nenajde“.

Jméno prezidentova nejstaršího syna se objevilo v informacích o vyšetřování ruského vlivu na americké prezidentské volby v roce 2016, které vede zvláštní vyšetřovatel Robert Mueller. Trump mladší byl v červnu 2016 v New Yorku účastníkem schůzky s ruskou právničkou Nataljou Veselnickou, která měla přinést kompromitující informace o Hillary Clintonové, demokratické kandidátce v prezidentských volbách.

Taurus70 ( 26. února 2019 07:47 )

Uz to neni ani k smichu,porad vysetruji a nemaji jedinny opravdovy dukaz ,cela Americka demokracie at jde do pr....ma pravdu je to umele vyvolany proces💩💩💩

Zobrazit celou diskusi