Dorsey to uvedl během své prezentace na konferenci banky Goldman Sachs. Podle něj je toto téma důležité, protože čím dál častěji se stává, že je někdo perzekuován kvůli něčemu, co napsal řadu let zpátky. „Neexistuje žádný způsob, jak se vrátit zpět a vysvětlit, co se stalo a jako se z toho člověk poučil,“ popisoval šéf Twitteru.

Samozřejmě člověk může vždy původní příspěvky smazat, ale to je někdy vnímáno negativně. A zavedením možnosti úpravy textu zase vzniká riziko, že člověk původní vyjádření úplně přepíše (jako se často děje na Facebooku).

TIP: Twitter kvůli chybě v aplikaci pro Android veřejně zobrazoval chráněné tweety

Kompromisním řešením tak má být úplně nové tlačítko, a to možnost vysvětlit příspěvek. Člověk by mohl k původnímu tweetu dodat nové vyjádření, kde dostane šanci zasadit tvrzení do kontextu a celkově se obhájit. Toto vyjádření by bylo u tweetu připojené, takže by ho sledovatelé nemohli minout.

Dorsey dodal, že jde zatím o myšlenku a není jisté, zda ji Twitter opravdu uskuteční. Zatím se o tom diskutuje ve vedení. Domnívá se ale, že pokud začne podobná funkce existovat, lidé by se na Twitteru mohli více otevřít, protože už se nebudou muset tolik obávat z možných následků publikace kontroverzních twítů.