Lady Gaga, rodným jménem Joanne Angelina Germonattaová, je teprve třetí ženou, která měla tu čest připnout si na krk kanárkově žlutý diamant. První byla v roce 1957 Sheldon Whitehouseová, která ho měla na plese Tiffanyho v Newportu na Rhode Islandu, a o čtyři roky později Audrey Hepburnová.

Legenda mezi diamanty

Legendární diamant Tiffany byl objeven v roce 1877 v dolech Kimberley v dnešní Jihoafrické republice. Charles Lewis Tiffany, který kultovní šperkařskou firmu v roce 1837 založil, koupil diamant o váze 287,42 karátu v roce 1878 za 18.000 dolarů a nechal ho vybrousit do tvaru polštářku nynější váhy. Obvykle je vystavený ve vlajkovém obchodě firmy Tiffany & Co. v New Yorku.

Diamant Tiffany byl zasazen celkem pětkrát. Současné zasazení bylo provedeno v roce 2012 při příležitosti 175. výročí firmy a jeho tvorba trvala rok. Žlutý kámen doplňuje dalších 16 polštářkových diamantů s celkovou vahou převyšující 80 karátů a 46 kulatých diamantů o váze více než 15 karátů.

Náušnice ze žlutého zlata

Lady Gaga k náhrdelníku přidala náušnice z 18karátového žlutého zlata rovněž od Tiffanyho. Podle listu The New York Times je dohoda Lady Gaga s firmou Tiffany největší, jaká se kdy týkala zapůjčení jakéhokoli šperku na oscarovou ceremonii. Její hodnota nebyla zveřejněna.

 

Fotogalerie
105 fotografií