Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Otřesné: 50 hlav popravených sexuálních otrokyň ISIS našli Britové naházené v koších

Autor: všm - 
24. února 2019
18:05

Islámský stát opět potvrdil svou pověst barbarských řezníků. Ještě před tím než opustil poslední syrskou baštu, která mu zůstala - vesnici Baghúz, jeho bojovníci brutálně popravili na 50 sexuálních otrokyň z řad jezídských žen. Jejich hlavy následně našli v odpadkových koších britští vojáci. 

Ozbrojenci z Islámského státu, kteří před několika lety ovládli značnou část Sýrie a Iráku, jsou nyní obklíčeni na území o rozloze menší než jeden kilometr čtvereční. Jejich poslední baštou se stala vesnice Baghúz, v které se částečně opevnili.

Když britské speciální jednotky na místo v první polovině února zaútočily, naskytl se jim děsivý pohled. V odpadkových koších bylo ledabyle naházeno 50 uřezaných hlav sexuálních otrokyň, všechny patřily zmučeným jezídským ženám. 

„Ve chvíli porážky nezná krutost Islámského státu žádných hranic. Rozpoutali zbabělá jatka proti zoufalým nešťastným ženám jako poslední akt své zvrácenosti a schválně nechali na místě uřezané hlavy, abychom je našli. Motivace pro takový zvrhlý čin je mimo představivost jakéhokoliv alespoň trochu normálního člověka,“ uvedl v neděli nejmenovaný zdroj pro britský deník Daily Mail.

Podle něj britští vojáci nikdy nezapomenou, co na místě viděli. „Některým to připomnělo scénu z filmu Apokalypsa. Jedinou útěchou jim je, že přispěli k tomu, že končí vláda islámského teroru,“ dodal zdroj. 

Lidské štíty

Z obce Baghúz, která leží u iráckých hranic, již od 20. února probíhá evakuace. Ve středu z ní odjelo podle zpravodaje AFP nejméně deset nákladních vozů s civilisty. Jak je vidno, ne všichni obyvatelé se bohužel stihli dostat do bezpečí. Problémem také je, že se mezi běžné civilisty zřejmě přimíchala část z 300 bojovníků ISIS, kteří se odmítají vzdát.

Podle arabsko-kurdské koalice (SFD) na místě zůstává ještě několik set civilistů, z nichž některé budou zřejmě teroristé držet jako lidské štíty. SDF zahájila rozhodující boj proti zbylým členům ISIS opevněným v Baghúzu od 9. února. V rychlejším postupu jí brání právě přítomnost civilistů.

Islámský stát od roku 2014 postupoval Sýrií a Irákem a na severu těchto zemí vyhlásil svůj chalífát. V Iráku byl poražen v roce 2017, v Sýrii se jeho konec blíží. Skupina ale podle odborníků může dál fungovat v podobě buněk, které budou schopny podnikat jednotlivé útoky.

 

sazava ( 1. března 2019 13:06 )

Od toho kdo je zrodil-rusove to nebyli

fotrpjotr ( 25. února 2019 05:04 )

Až bojovníci odejdou do Německa,tak budou dělat kvalifikované řezníky.

gabreta ( 24. února 2019 22:16 )

Jaký asi práci jim asi přidělí v Anglii, Francii nebo v Německu, když tak po nich touží?

mandat ( 24. února 2019 20:00 )

Udajne tam maji zeny 50 ruznych narodnosti.Vsechny jsou muslimky.

prasatkopepicek ( 24. února 2019 19:58 )

Euroatlanticka civilizace ma popelnice na plast, plapir, sklo... Tahle "civilizace" jde ve trideni dal a pridala i popelnice na hlavy.

Zobrazit celou diskusi