Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

V Českých Budějovicích se srazily lokomotivy: Škoda přes 2 miliony!

V Českých Budějovicích se srazily lokomotivy, strojvedoucí je zraněn
V Českých Budějovicích se srazily lokomotivy, strojvedoucí je zraněn  (Autor: Drážní inspekce)
Autor: ČTK, lm - 
23. února 2019
16:39

V Českých Budějovicích se v sobotu srazily dvě posunovací lokomotivy. Ani jedna z nich nevykolejila, jeden strojvedoucí byl ale lehce zraněn. Škoda přesahuje dva miliony korun. Příčiny nehody vyšetřuje Drážní inspekce. Podle jejího dosavadního zjištění ale není vyloučena technická závada na lokomotivě. V tomto týdnu je to už třetí mimořádná událost na železnici.

Lokomotivy se podle Drápala srazily v 5:45 a událost omezila provoz na trati. Škodu na lokomotivách inspekce vyčíslila na dva miliony korun a na infrastruktuře na 50.000 korun. „V důsledku srážky se lehce zranil strojvedoucí lokomotivy, která najela do stojící lokomotivy,“ uvedl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Vedle dnešní srážky lokomotiv v Českých Budějovicích inspekce vyšetřuje z tohoto týdne i okolnosti událostí, které se staly na Vysočině a v Plzeňském kraji. V úterý jel osobní vlak na Vysočině mezi Martinicemi a Velkým Meziříčím několik kilometrů bez strojvůdce a v pátek rychlík z Prahy do Mnichova projel v Ejpovicích za Plzní na červenou a vjel na jinou trať. Strojvedoucí zastavili vlaky 34 metrů od sebe. Ani v jednom případě nebyl nikdo zraněn.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání