„Prodělal jsem infarkt," svěřil se pro RTSV Zlaté časy před několika měsíci Michal Dočolomanský mladší, a vyděsil tak své okolí. Přiznal tím podobné problémy jako měl jeho stejnojmenný otec, slavný herec známý z filmů Adéla ještě nevečeřela nebo Tajemství hradu v Karpatech. Ten v roce 2008 zemřel na rakovinu plic. 

„Každý jsme ale měli ty problémy trošku jiné. On měl problémy, které já ne a naopak. Teď se mám celkem fajn. Rozhodl jsem se trošku změnit své stravovací návyky a přešel na lepší zdravotní styl. V zásadě jsem si hlavně upravil jídelníček," popsal Blesku.cz Dočolomanský mladší svou proměnu.

Hlavní změnou je tedy v jeho případě změna ve stravování. „Nezačal jsem třeba s žádným sportem, ale pravidelně chodím na preventivní kontroly, abych předešel tomu, co se třeba stalo tátovi," dodal směrem ke svému zdraví Michal, který se živí jako kytarista a hudebník.

Pokud jde o herectví, tam prý ambice moc nemá. „Já se tomu prvoplánově nebráním, ale nejdřív by mě musel někdo oslovit s nějakou nabídkou," směje se muzikant. „Divadlo je podle mě velká dřina, je mnohem komplikovanější než třeba film, kde se stojí před kamerou a dá se přetáčet," zamyslel se Dočolomanský.

Na divadelních prknech se před několika lety objevil muzikál Adéla ještě nevečeřela, kde se v roli Nicka Cartera, kterou hrál ve filmu jeho otec, alternovali Petr Vondráček (42) a Michal Kavalčík (43). „Zahrát si třeba stejnou roli jako otec? Určitě to zní zajímavě, ale i vzhledem k časové náročnosti mě prostě muzikál moc neláká," dodal zpěvák.

Tento rok má v plánu vydat sólové album, které by mělo být ve stylu mezi popem a country. V souvislosti s tím by rád vystoupil i na hudebních koncertech, ale v tuto chvíli je o tom podle jeho slov brzy mluvit. 

„Teď mě neskutečně baví a zaměstnává úplná novinka v mém životě, a to že pomáhám kamarádovi v italské restauraci v Bratislavě. Víceméně tam dělám manažera, zajišťuji komunikaci s Itálií a prostě to tak nějak řídím," prozradil své nejnovější nadšení Dočolomanský. V restauraci se zaměřuje především na mořské plody, což jde ruku v ruce i s jeho předsevzetím zlepšit svůj jídelníček.  

Fotogalerie
29 fotografií