Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Legendu Jihlavy přizabili na ulici: Po 7 měsících chytli druhého útočníka!

Autor: DH - 
22. února 2019
17:40

Jihlavským policistům se podařilo po více než sedmi měsících dopadnout celostátně hledaného Romana D. (22), který v létě roku 2018 spolu s kumpány surově napadl hokejistu Marka Melenovského. Ten tehdy skončil v nemocnici s vážným zraněním hlavy, které mu přivodilo i trvalé poškození sluchu. Oba útočníci jsou nyní za mřížemi. 

Policisté po muži vyhlásili celostátní pátrání 9. července loňského roku. Nyní je konečně po všem. „Hledaného muže se nám podařilo dopadnout v úterý 19. února v Moravských Budějovicích,“ potvrdil policejní komisař Martin Jůzl. Romana D. policisté zadrželi v bytě, ve kterém pobýval, a v současné době je ve vazební cele.

„Dvaadvacetiletý muž byl obviněn ze spáchání zločinu ublížení na zdraví, přičemž činem byla způsobena těžká újma na zdraví, a dále přečinu výtržnictví,“ upřesnil npor. Ing. Radomír Němec, vedoucí oddělení obecné kriminality. Za uvedené činy mu hrozí až 8 let.

Ke konfliktu došlo 4. června 2018 na Masarykově náměstí v Jihlavě. Marek Melenovský údajně kolem druhé hodiny ranní napomenul skupinku šesti mladých lidí. Upozornil je, že jestli nepřestanou dělat hluk, zavolá policii. Vzápětí nato ale dostal od Romana D. pěstí do hlavy a skácel se k zemi, kde zůstal v bezvědomí ležet.

Dotyčný pak se svým bratrem Patrikem D. měli ještě surově zbít dalšího muže, hokejistova budoucího zetě Davida R., který Melenovského bránil. „Oba útočníci napadeného bili pěstmi a kopali ho, čemuž se snažil napadený muž bránit, dále ho strhli na zem a i poté v agresivním útoku pokračovali. Mladší z útočníků napadeného opakovaně kopl i s rozeběhnutím,“ popsala policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Oba napadení po útoku skončili v nemocnici. Jeden z nich utrpěl velmi vážná zranění. „U druhého napadeného muže nedošlo k těžkému zranění jen díky okolnostem zcela nezávislých na vůli útočníka,“ doplnil Jůzl.

Patrik D. byl za své chování již odsouzen, v prosinci vyfasoval pět a půl roku odnětí svobody. Proti rozsudku se však na místě odvolal, ačkoliv mu původně hrozilo deset let.

Marek Melenovský je bývalý profesionální hokejista, který většinu své kariéry strávil v Jihlavě. Je držitelem dvou extraligových titulů, které vyhrál nejprve v Karlových Varech a poté ve Zlíně. V roce 2016 ukončil hráčskou kariéru a od nové sezony 2018/2019 trénuje klub HC Lední Medvědi Pelhřimov.

Amelia Roberts ( 22. února 2019 18:35 )

Doporučuji nejlepší lék na hubnutí, pomohl mi > > > > > www.Takeslim.Com

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání