Práce na koridoru mezi Hostivaří a hlavním nádražím začala loni v květnu. Počítá s vybudováním nových zastávek na Zahradním Městě a v Edenu, nádraží Vršovice čeká kompletní přeměna a rozšíření. Stavebníci vybudovali zhruba tříkilometrovou novou kolej ve směru od Hostivaře k Jižní spojce, která na přelomu února a března vstoupí do zkušebního provozu. Tím se obnoví přímé spojení mezi Hostivaří a Malešicemi.

Práce budou nyní pokračovat na Zahradním Městě a ve Vršovicích. V případě mostu přes ulici Průběžná začaly práce loni v létě a rozšířený most včetně nového nástupiště by měl být hotov do konce roku. Rozšíření by mělo zlepšit dopravu i pod mostem, kterou nyní komplikuje nízký podjezd. Tento rok se v souvislosti se stavbou očekává uzavření podjezdu, což bude znamenat výraznou dopravní komplikaci pro automobilovou a tramvajovou dopravu. Práce letos začnou i na vršovickém nádraží, kde má vzniknout čtvrté nástupiště.

Plánovaný téměř sedmikilometrový koridor bude první tuzemskou čtyřkolejnou tratí, která naváže na dokončenou přestavbu nádraží Praha-Hostivař. Součástí je zrušení trati přes Strašnice včetně tamní zastávky. Stavba vyjde na 4,4 miliardy korun, pro Správu železniční dopravní cesty (SŽDC) ji zajišťují společnosti Swietelsky Rail, Metrostav a SMP CZ.