Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Panika v Nitře: Manžel ředitelky (†59) zemřel v nemocnici na nebezpečnou chřipku

V nitranské nemocnici zemřel muž na nebezpečnou chřipku.
V nitranské nemocnici zemřel muž na nebezpečnou chřipku.  (Autor: Profimedia.cz - ilustrace)
Autor: shp - 
22. února 2019
19:15

V osmdesátitisícovém slovenském městě Nitra panují panika a obavy. Na klinice anesteziologie a intenzivní medicíny totiž zemřel jeden z pacientů. Muž (†59), který byl hospitalizován na začátku února, podlehl o uplynulém víkendu nebezpečnému druhu chřipky. Šlo o manžela ředitelky střední školy.

Nitranská nemocnice je proto na nohách. „Jeden pacient, kterému byl potvrzený pandemický virus chřipky Michigan A (H1N1), přes víkend v nitranské nemocnici zemřel,“ potvrdila Novému Času její mluvčí Tatiana Timkový.

Podle informací webu mělo jít o manžela ředitelky jedné z místních škol. Strach je o to větší, že měl ve škole pracovat i on. Muž měl příznaky podobné běžné chřipce. Jeho stav se ale nezlepšoval a nakonec skončil v nemocnici.

Se zákeřným virem bojoval tři týdny, než mu podlehl. V nitranské nemocnici mají v současnosti tři pacienty s podezřením na tuto chřipku a jednoho potvrzeného. Strach v nemocničním zařízení je proto velký.

Pandemický virus chřipky A (H1N1) typu Michigan se objevil poprvé v roce 2009. Vznikl mutací ptačí, prasečí a lidské chřipky. Po celém světě před deseti lety vyvolal obrovskou paniku. Snad bude v Nitře brzy klid.

antitupec ( 22. února 2019 21:17 )

Lepší než u vás doma. Tam souloží sourozenci, rodiče s dětma a pak vznikají takové individua jako jsi ty.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání