Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Tajné triky hollywoodských ikon: Jak to dělaly, že byly tak dokonalé?

  • 23. února 2019 | 06:00

    Celý Hollywood jim ležel u nohou, muži po nich šíleli a ženy toužily být jako ony. Tyto krásky byly zkrátka dokonalé a pro svůj bezchybný vzhled udělaly téměř cokoliv. Jaké jsou tajné beauty triky největších hvězd stříbrného plátna?

     

    Také jste vždycky obdivovala smyslné plné rty Marilyn Monroe, nekonečně dlouhé řasy Audrey Hepburn nebo něžnou krásu Grace Kelly? Za jejich dokonalým vzhledem nestáli pouze jejich dvorní vizážisté, ale i tajné beauty triky. Jak to dělaly, že byly vždycky dokonalé?

  • Rty podle Marilyn Monroe

    Marilyn Monroe byla milenkou Kennedyho
    Autor: archiv Blesku

    Svůdné červené rty byly symbolem její ženskosti, ale málokdo už ví, že se za nimi skrývalo mnoho práce. K tomu, aby její rty byly stále tak sexy, využívala slavná diva propracovanou techniku vrstvení rtěnky. A ne jedné! Celý proces se skládal až z pěti různých odstínů. Ty tmavší sloužily k vymalování vnějších koutků, ty světlé se zase nanášely do středu rtů, ty nezapomínala orámovat konturovací tužkou a nakonec nanesla lesk. 

  • Řasy podle Audrey Hepburn

    Audrey Hepburn
    Autor: profimedia.cz

    Po nebesky dlouhých a hustých řasách Audrey Hepburn toužila snad každá žena. Jak to tato slavná kráska dělala, že je měla jako mrkací panenka? Tenhle trik je víc než jednoduchý, ale budete muset být obrněna trpělivostí. Po nanesení řasenky totiž řasy pracně oddělovala jednu od druhé, a to pomocí špendlíku! Ten vám ale moc nedoporučujeme, je to totiž dost nebezpečné...

  • Pleť podle Elizabeth Taylor



    Elizabeth Taylor
    Autor: profimedia.cz

    Tento trik si Elizabeth tak trochu vypůjčila od královny Kleopatry. Obě dvě si totiž holily obličej. Není to tak běžné, že ano? Holením se ale odstraní jemné chloupky, které se nacházejí zejména po stranách obličeje, a současně se odstraní vrstva odumřelých kožních buněk. Výsledek? Vaše pleť bude působit zářivěji.

  • Konturování podle Grace Kelly

    Grace Kelly získala Oscara za roli ve filmu Venkovské děvče
    Autor: Foto Isifa.com, profimedia.cz

    Herečka a monacká kněžna Grace Kelly objevila kouzlo konturování mnohem dříve, než jsme mu propadly my. A jaký byl její trik? Líčka si vždy zvýrazňovala tvářenkou, nad kterou nanesla ještě jednu, ale o odstín tmavší. 

  • Lícní kosti podle Marlene Dietrich

    Marlene Dietrich
    Autor: profimedia.cz

    Marlene Dietrich je zářným příkladem toho, kam až byly slavné krásky ochotné zajít v touze po dokonalosti. Slavná herečka toužila po výraznějších lícních kostech, a tak si nechala vytrhnout zdravé stoličky. Tohle raději nezkoušejte!

  • Linky podle Grety Garbo

    Greta Garbo
    Autor: profimedia.cz

    Na klasickou tužku na oči zapomeňte. Greta Garbo si oči líčila směsí vazelíny a černého pigmentu z uhlí. Dramatického pohledu pak docílila tím, že si pod oční víčko čistou vazelínu ještě namazala.

  • Hebká pokožka podle Sophie Loren

    Sophia Loren
    Autor: profimedia.cz

    Po sametové pokožce touží každá z nás. Občas jsme schopné utratit hříšné peníze za kosmetické produkty, a přitom elixíry krásy máme v kuchyni. Své o tom věděla také Sophia Loren, která nedala ránu bez olivového oleje a nalévala si ho do horké koupele. Díky tomu byla její pokožka hebká a hydratovaná.

  • Pronikavý pohled podle Bette Davis

    Bette Davis
    Autor: profimedia.cz

    Co stálo za pronikavým pohledem herečky Bette Davis? Také v tomto případě musíte zalovit ve svých ledničkách. Aby byl její pohled projasněný, každou noc si na víčka přikládala plátky okurek. Pod oči pak používala vazelínu, aby se zbavila nehezky vypadajících kruhů pod očima.

Autor: Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.