Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Maláčová: Most je špička ledovce, dívat se na seriál nestačí. Vyloučené lokality řešíme

Autor: simao - 
21. února 2019
18:46

Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD) vyrazila společně s členy výboru pro sociální politiku ve čtvrtek na zasedání v Mostě. „Ocitli jsme se tak v první frontové linii boje proti obchodníkům s chudobou,“ vzkázala ministryně s tím, že dívat se na seriál ČT Most! nestačí a je třeba pomoci i v jiných městech a krajích.

Jana Maláčová upozorňuje, že řešení chudoby a sociálních problémů přesahuje možnosti jejího Ministerstva práce a sociálních věcí. „Most je jen špičkou ledovce odhalenou i díky dnes oblíbenému seriálu České televize. Stejně vážné potíže mají ale i v Moravskoslezském či Karlovarském kraji. Ani ty nesmíme nechat na holičkách!“ napsala ministryně po návštěvě Mostu. 

Připomněla, že v minulém roce navštívila i další místa, kde jsou vyloučené lokality - třeba Karvinou, nebo Bohumín. Tyto lokality jsou však rozšířené po celé ČR, upozorňuje MPSV.

V září 2018 proto ministerstvo spolu s obcemi, neziskovkami a dalšími resorty vytvořilo návrh 15 opatření pro boj proti obchodníkům s chudobou a zaměřilo se mj. na revizi dávek na bydlení.

„Potřebujeme například zajistit, aby děti z vyloučených lokalit zůstaly ve vzdělávacím systému, aktivizovat lidi ve vyloučených lokalitách v rámci sociální práce a zejména musíme zastavit neustálé narušování občanského soužití. Je potřeba vyřešit bytovou krizi či devastování bytů ve vyloučených lokalitách. Jsem proto ráda, že se nám poprvé daří spolupracovat i s dalšími resorty, zejména MMR, MPO, MZ a MŠMT,“ vypočítává nyní Maláčová.

flora ( 22. února 2019 12:55 )

„Potřebujeme zajistit, aby děti z vyloučených lokalit zůstaly ve vzdělávacím systému, aktivizovat lidi ve vyloučených lokalitách v rámci sociální práce a zejména musíme zastavit neustálé narušování občanského soužití. Je potřeba vyřešit bytovou krizi či devastování bytů ve vyloučených lokalitách... " Tak tohle slyším už x desitek let . Nově tam přibyl jen termít "vyloučené lokality". Ony to původně žádné vyloučené lokality totiž nebyly !!!Ti lidé dostali byty na sidlištích jako každý jiný. Někdy je dostaly i opakovaně , když ten původní beztrestně vybydleli...Děti musely do školy chodit povinně, pokud na výuku nestačily, šly do zvláštních škol, ty ale byly nyní zavrženy. Takže co? Dáme tomu nějaký nový slovosled, nebo vynaleznem nová slova? protož že se nic nezmění to je vc jak jisté. Viz odvoz odpadků z Předlic... Kdo viděl v TV , ví o čem píši.

petr12 ( 22. února 2019 08:37 )

ten ledovec jste vytvořili vy politici!!!pokud by jste tvrdě vyžadovali to co je pro jiné samozřejmost!!!ráno vstát umýt se vyčistit si zuby jít do práce,to samé děti a jít doškoly!!!A ne nepracovat dělat mongoly,jeblé děti kteří už od mládí,hulí,fetují,ani rodiče ani děti nedodržují zákony.Proč no protože jsou tu zákony pro lidi kteří musí dodržovat zákony a lidi kteří nemusí dodržovat vubec nic jen žijí jak pijavice na ukor lidí kteří pracují.Vy politici jste přičinou toho sajrajtu,špíny dvojího metru jen aby vás romové volili a vy zustali u koryt,chrochtání,mlaskání.A všechen váš politický sajrajt musí zaplatit danový poplatníci!!

Keira Subhedar ( 21. února 2019 19:53 )

Doporučuji nejlepší lék na hubnutí, pomohl mi > > > > > www.Takeslim.Com

a-z- ( 21. února 2019 19:18 )

Nemám důvod je líp vnímat, můžou natočit deset seriálů, ale cikáni jiní nebudou. A ať si to natáčí Nova s Primou a Barrandovem a ne ČT za moje peníze.

prasatkopepicek ( 21. února 2019 19:09 )

Most! je super. Rozhodne ten serial udelal za tech par hodin vysilani pro aspon trochu lepsi vnimani cikanu vic nez cela extremisticka romea, Sabatova a ruzne neziskovky za celou dobu sve existence.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa