Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Srbská premiérka má první dítě. Se svou uměle oplodněnou partnerkou

Autor: ČTK, Darina Jíchová - 
21. února 2019
21:05

Srbská premiérka Ana Brnabičová má syna. Porodila jí ho její partnerka Milica Djurdjičová, oznámila bělehradská média, jejichž informaci následně potvrdil kabinet předsedkyně vlády.

Podle sdělení premiérčina úřadu včerejší porod proběhl v pořádku bez komplikací. Chlapec se jmenuje Igor. On i jeho matka se mají dobře. Brnabičová kvůli této očekávané události odložila plánovanou návštěvu Bruselu, poznamenal v této souvislosti na svém webu list Kurir.

Andrej Babiš jednal v prosinci 2018 v Praze se srbskou premiérkou Anou Brnabičovou. Andrej Babiš jednal v prosinci 2018 v Praze se srbskou premiérkou Anou Brnabičovou. | Úřad vlády ČR

Informace o porodu premiérčiny velmi atraktivní partnerky, doktorky Milici, jsou zatím vesměs kusé a nezahrnují žádnou zmínku o biologickém otci novorozence. Djurdjičová podstoupila umělé oplodnění. Obě ženy spolu žijí, byť v Srbsku zatím nejsou legalizovány sňatky mezi osobami stejného pohlaví. Ženy se seznámily v gay baru v Bělehradu.

První žena ve fukci premiéra

Brnabičová, které je 43 let, stanula ve funkci premiérky v roce 2017. Stala se vůbec první ženou v čele srbské vlády a zároveň i prvním srbským premiérem s homosexuální orientací. Její jmenování v této balkánské zemi s poměrně silným negativním postojem vůči homosexuálním osobám bylo překvapivé.

Brnabičová získala podnikatelské a manažerské vzdělání ve Spojených státech a v Británii. Je blízkým spojencem srbského prezidenta Aleksandara Vučiče.

snehulak ( 22. února 2019 10:05 )

Neslušela by nám nakonec také nějaká lesba premiérka? Ale zatím žádnou takovou v politice nevidím. Mužatka Udržená je navíc blbá jako tágo ale lesba asi není. Tak snad až po roce 2030.

villon ( 22. února 2019 08:00 )

Paráda! Supr rudej hadr na pánbíčkáře a názorový neandrtály. Srbové jsou bezva.

ahojky ( 21. února 2019 22:31 )

Na tý fotce, jak cení ty raťafáky, vypadá jako Lauda

gogo56 ( 21. února 2019 21:45 )

co to píšete za nesmysly jakého syna ?vysvětlete mi čím ho stvořila vařečkou ? nazývejte věci správným jménem ! tak že může být maximálně adoptivní rodič , podle Francouzů buď 1 nebo 2 !!

Zobrazit celou diskusi