Téma jejich svatby naťukla moderátorka Adela Vincezová (38, dříve Banášová) v Chart Show, kde byla těhotná Jasmina Alagičová hostem. „Určitě to bude taková balkánsko-romská svatba. Úplně všechno ještě nemáme vymyšlené, máme však vymyšlenou hudbu, protože ta je pro Páťu i pro mě prvořadá, aby tam byla zábava,“ rozpovídala se kráska o plánech.

Tradičních slovenských zvyků nejspíš ale tolik nebude. Budoucí nevěsta už například teď ví, že klasické čepcování nevěsty vynechají. „Je to velmi dojemné, viděla jsme to na svatbě mé kamarádky, ale úplně si sebe v té pozici.. nevím, bylo by to převážně humorné,“ vysvětlila Jasmina.

Jednu tradici ale rozhodně nevynechají. Hosté se zúčastní kolového tance, během kterého svatebčané platí za tanec s nevěstou. Alagičové se tento nápad, který jí vnukla do hlavy Adela, zalíbil. „Myslím, že Paťo se o to postará,“ poznamenala a poukázala tak na to, kdo bude peníze od přítomných vybírat.

Co je čepcování nevěsty?

Tradice čepcování nevěsty je vrchol slovenské svatby. Čepcování probíhá přesně o půlnoci a učiní ze svobodné dívky vdanou ženu. Nevěsta má na hlavě děrovaný čepec a za každou díru ženich platí, tedy tzv „záplatuje", jejím rodičům.

VIDEO: Rytmus už je v balkánské rodině Jasminy Alagič! Požádal tchána o její ruku?

Video
Video se připravuje ...

Rytmus už je v balkánské rodině Jasminy Alagič! Požádal tchána o její ruku? Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

 

Fotogalerie
42 fotografií