Pečlivě utajovaný večírek Meghan Markleové, která se zatím na každém kroku po „velkém jablku“ drží pateticky za své stále se zvětšující bříško, se odehrál v přepychovém hotelu The Mark. Přední vchod do hotelu byl pak přeměněn na provizorní červený koberec, který obklopili novináři, aby mohli zdokumentovat, kdo se velké a pompézní oslavy zúčastní. A nikomu nijak zvlášť nevadilo, že ten den panovalo mizerné počasí a pršelo.

Vévodkyně ze Sussexu, která je v sedmém měsíci těhotenství, všem dokázala, že si zatraceně rychle zvykla na život na vysoké noze v královské rodině. Během dvou dnů utratila podle Daily Mailu 500 tisíc dolarů (více jak 11,3 milionu českých korun). Nejvyšší položkou v jejím rozpočtu je 250 tisíc dolarů (5,6 milionů korun) je pak let luxusním soukromým letadlem.

Apartmán, který si dámy pro tenhle večer vybraly, je údajně nejdražší hotelovým pokojem v Americe. Jeho velikost je podle hotelu The Mark více než 10 000 čtverečních stop, střešní terasa s výhledem na Central Park a Metropolitní muzeum umění je velká 2 500 čtverečních stop. Na designu bytečku, který čítá dvě patra, se podílel uznávaný francouzský interiérový návrhář Jacques Grange. Je zde pět pokojů, čtyři krby, šest koupelen a dva bary. Dále je zde velký obývák, vlastní knihovna a velkolepá jídelna. Snímky apartmánu najdete v galerii článku.

Meghan v hotelu The Mark strávila pět nocí v jednolůžkovém pokojíčku, utratila tak dalších 10 tisíc dolarů (225 tisíc korun). Kromě toho utratila třeba 420 dolarů (9 a půl tisíce korun) za večeři v baru Polo. Na večírek si zaplatila harfistku, které dala 625 dolarů (14 tisíc korun), manželka prince Harryho (34) nechala vyzdobit celý apartmán čerstvými květinami, konkrétně růžemi, za které dala 400 dolarů (9 tisíc korun), a 10 stop vysokými mandarinkovými stromky za 140 dolarů (něco málo před 3 tisíce korun). A nechyběl ani speciální stroj na výrobu cukrové vaty, za který dala 200 dolarů (4 a půl tisíce korun). O její bezpečí se starali dva důstojníci královské ochranky za 14 213 dolarů (více než 320 tisíc korun), utrácela ale i za další věci.

Britům, kteří se o Meghanině rozhazování dočetli, se ani trochu nelíbí, že by měli platit ze svých daní za její pohodlí a její extravagantní výstřelky, Kensingtonský palác však jejich obavy vyvrátil a trval na tom, že celý Meghanin výlet do New Yorku byl placen ze soukromých financí. Část útraty by údajně měly hradit nejlepší kamarádky vévodkyně ze Sussexu, manželka herce George Clooneyho (57), právnička Amal (41), a vrcholová sportovkyně, tenistka Serena Williamsová (37).

Kromě bývalé herečky Meghan se na večírek dostavilo jejích patnáct nejbližších kamarádek, mezi které patří například její svědkyně ze svatby, módní návrhářka Jessica Mulroneyová (39), Meghanina herecká kolegyně ze seriálu Kravaťáci (Suits) Abigail Spencerová (37), bytová návrhářka Misha Nonooová a samozřejmě Serena s Amal Clooneyovou. Ta na akci dorazila ve slušivém červeném overalu od módního návrháře Sergia Hudsona a velice jí to slušelo. Tahle akce ovšem nebyla jinou oslavou, která těhotnou manželku britského prince čeká, další by se měla odehrát ještě v Anglii s jejími britskými přítelkyněmi…

VIDEO: Harry poprvé o dítěti s Meghan: Nejdůležitější slovo mu uvízlo v hrdle!

Video
Video se připravuje ...

Harry poprvé o dítěti s Meghan: Nejdůležitější slovo uvízlo v hrdle! Reuters

Fotogalerie
61 fotografií