Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Veroniku (†24) zastřelili v Kanadě: Mladá maminka po smrti zachraňuje životy

Autor: chal, dce - 
21. února 2019
19:00

Češku Veroniku M. (†24) 10. února nad ránem v kanadském Torontu postřelili neznámí útočníci. Pachatelé na ni vypálili celkem 20 kulek a mladá maminka utrpěla velmi vážná zranění, lékařům se ale přesto podařilo obnovit její srdeční činnost. Jenže po pár dnech na přístrojích na podporu života vynesli zdrcující verdikt – Veronika se už nikdy neprobudí. Rodina ji tak nechala po těžkém rozhodování odpojit. A rozhodla se, že její smrt nebude zbytečná.

Mladá maminka tří dětí Veronika M. zemřela tři dny po šokujícím útoku. Tragická událost Veroničinou rodinou pochopitelně silně otřásla. Maminka postřelené ženy dokonce osudné výstřely slyšela…

„Zůstaly nám jen její děti, moje druhá dcerka si je vzala do své péče. Jsem celá rozklepaná. Já ty výstřely slyšela, ale nevěděla jsem, že to bylo na ni. Ještě mi psala: ,Mami, za deset minut už budu doma',“ napsala babička na sociální síť.

Když na místě činu v rozstříleném autě policisté Veroniku našli, nejevila známky života. Lékařům se přesto podařilo obnovit její srdeční činnost. Zranění byla však v takovém rozsahu, že mladá maminka neměla naději na probuzení z umělého spánku.

Její rodina tak byla v nepředstavitelné situaci – musela rozhodnout, jestli Veroniku nechat odpojit od přístrojů na podporu života. „Ve středu 13. února jsem čelila tomu nejhoršímu rozhodování,“ napsala Veroničina starší sestra Lenka na stránku veřejné sbírky na serveru GoFundMe.com.

„Dozvěděla jsem se, že se moje sestra už nikdy neprobudí. Tuhle skutečnost jsem musela přijmout. Rozhodla jsem se, že nechám sestru odpojit od přístrojů na podporu života a její orgány daruji. Tak se stane hrdinkou něčího života,“ popsala Lenka těžké chvíle.

Lenka s rodinou bude ráda za jakoukoliv pomoc, kterou veřejnost poskytne. „Jsme zdrcení, máme zlomená srdce. Žádný rodič ani sourozenec by neměl pohřbívat dítě nebo mladší sestru. Všechno přišlo tak rychle a nečekaně,“  sdělila Lenka.

„Prosím, pokud přispějete, pomůže cokoliv. Moc to oceníme,“ uzavřela truchlící sestra.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání