Nejenže se herci a dabérovi vrátila rakovina hrtanu, ale zhoubná nemoc mu postupně napadá celé tělo. Chemoterapie podle lékařů nic nevyřeší, pouze by mu zhoršily už tak velké trápení. Proto Pomeje leží v soukromé Nemocnici Na Pleši, která se specializuje na onkologické pacienty a je jim schopna poskytnout veškerou podpůrnou léčbu.

„Jirka si ani neuvědomil, že zhubnul. Je tam spokojený, na nic si nestěžuje a těší se, že ho tam dají do kupy a on odtamtud vypadne,“ tvrdí filmový producent Pavel Pásek (51), který je moc rád, jak se jeho kamarád k celé věci staví. „Člověk by řekl, že ani nemusí být v nemocnici. Ale musí. Dostává potřebné kapačky a pořád kolem něj někdo lítá. Je už moc slabý, pohybovat se může jen stěží, takže čtyřiadvacetihodinovou péči vážně potřebuje,“ dodal Pásek.

Jirku navštívil po několikatýdenní dovolené v Mexiku. Byl za ním hned po příletu. Pohublý Pomeje ho nejdřív vyděsil, potom se ale Pavel uklidnil. Za hodinu, co tam byl, prý byly pacienta zkontrolovat a opečovat hned čtyři sestřičky! A Páska překvapil i samotný Pomeje, který byl po dlouhé době po psychické stránce v pohodě. „Předtím, když chlastal, tak rozeznal akorát světlo a tmu, jinak byl vymaštěný. A teď? Paráda si s ním povídat,“ usmívá se Pavel.

Motivuje ho dcera

Pomeje se podle Páska nevzdává především kvůli dceři Aničce (5). Ta ho ustavičně motivuje v boji se zrádnou nemocí. „Je na Jirkovi a na tom, jak se bude cítit. Když bude chtít Aničku vidět, ráda mu ji přivezu a klidně počkám venku. Je dostatečně citlivý na to, aby posoudil, co je pro dceru nejlepší,“ potvrdila Aha! hercova stále ještě manželka Andrea Pomeje (30).

 

Fotogalerie
49 fotografií

 VIDEO: Zbědovaný Pomeje sotva chodí! Podívejte se, jakou námahu mu dělají schody!

Video
Video se připravuje ...

Zbědovaný Pomeje sotva chodí! Podívejte se, jakou námahu mu dělají schody! Marek Pátek