Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Z prostitutky nevěstou ISIS. Němka popsala svatební noc v mučící komnatě

Autor: Darina Jíchová - 
21. února 2019
05:35

Šestadvaceliletá Derya O. pocházející z turecké rodiny žijící v Německu vypověděla, jak se ze členky motorkářského klubu Pekelných andělů a prostitutky stala nevěstou ISIS. Uvedla, že se provdala za Němce, který konvertoval k islámu, život v Sýrii jí vylíčil v nejlepším světle. Derya popsala hrůznou svatební noc v mučící komnatě a smrt svého muže. Ze Sýrie se vrátila zpátky do Německa, kde skončila ve vazbě, informoval deník Daily Mail.

Derya se s německým konvertitou Mariem Sciannimanicem seznámila online, vyprávěl jí o organizaci Islámský stát (ISIS), o jeho ideálech a o životě v Sýrii, kam ho žena před čtyřmi lety následovala. Za Sciannimanicu se provdala, už jejich svatební noc jí mohla napovědět, jak bude její budoucnost vypadat.

Utekla za konvertitou

Žena uvedla, že nějakou dobu chodila s bossem motorkářského klubu Pekelných andělů, se svým životem podle vlastních slov byla velmi nespokojená. Dodala, že pracovala i jako prostitutka. Na internetu se seznámila s Sciannimanicem, jeho vyprávění o ISIS jí učarovalo. Derya se brání tím, že byla mladá a snadno ovlivnitelná. Sciannimanicovi netrvalo dlouhou, aby ji přesvědčil k útěku do Sýrie.

Dva ze tří osudových mužů Deryi O.: Mario Sciannimanica (vpravo) a Denis Cuspert. Němci se přidali k ISISu, podle dostupných informací jsou oba po smrti. Dva ze tří osudových mužů Deryi O.: Mario Sciannimanica (vpravo) a Denis Cuspert. Němci se přidali k ISISu, podle dostupných informací jsou oba po smrti. | Profimedia.cz

Sciannimanica jí řekl o jeho konverzi k islámu. Domníval se, že se přidal na stranu „pravé víry“. Bez výčitek opustil svou milovanou fenku Lunu, která byla podle jeho nového vyznání považována za „nečistou“ a odešel do Sýrie. Když se Deryi svěřil s tím, že je svobodný, bez rozmyšlení mu řekla: „Dobře, tak se vezmeme.“

Ze stropu visely řetězy, na stěnách byla krev

O dva měsíce později odešla z domova. Odletěla do Turecka, odkud ji pak pašeráci lidí dostali do Sýrie. „Když jsem Maria poprvé viděla, vypadal skvěle. Byl oblečený v maskáčích, měl plnovous a zbraň,“ vypověděla Derya. Jejich první společná noc rozhodně nebyla romantická. Žena uvedla, že ji strávili v „mučící komnatě, kde byla krev, obklopeni vojáky ISISu“.

„Ubytovali nás v bývalé mučící komnatě. Ze stropu tam visely řetězy, na stěnách i podlaze byla krev. Bylo to děsivé,“ dodala, že od příjezdu do Sýrie byla nucená nosit burku. Přiznala, že s džihádisty vyznávající „zvrácenou formu islámu“ neměla moc společného.

Rozchod s manželem, románek s rapperem

„Nechtěla jsem to, co oni, vlastně jsem chtěla pomáhat syrským dětem,“ prohlásila Derya. Manželé se v roce 2015 odstěhovali do Iráku, kde Sciannimanicovi porodila syna. Pár se často hádal a žena uvedla, že se záhy nato rozešli.

Zanedlouho na to Derya dostala další nabídku k sňatku, ucházel se o ni Denis Cuspert, bývalý rapper vystupující pod jménem Deso Dogg, který se stal nejznámějším německým džihádistou. „Byl s námi často doma, byl milý a hodný člověk,“ popsala teroristu. Derya si Cusperta ale nevzala, prý „si s ním neměla co říct“.

Druhý manžel zemřel při náletu, prvního popravili

Jejím druhým mužem se stal belgický extrémista a velitel jednotek ISIS Abú Salahuddín. „Všechno bylo v pořádku, až do chvíle dronového útoku, při kterém zemřel. Bylo to dva měsíce po svatbě. Bože, mám to ale smůlu na chlapy, všichni kolem mě umírají,“ postěžovala si Derya.

Nakonec se vrátila ke svému prvnímu manželovi, ale ani s ním se nedočkala klidného a šťastného života. Sciannimanica byl obviněn ze špehování a prodávání informací o plánech ISISu, po rychlém procesu byl popraven.

Poté, co byl Sciannimanica zatčen, Derya se synem utekla z území pod správou ISISu. Domnívá se, že její muž byl před popravou mučen. Sama se cítila být v nebezpečí, proto se pašeráky nechala převézt přes turecko-syrskou hranici.

V Turecku ji zadrželi a v létě roku 2017 Deryu i jejího syna vydali německým úřadům. Od té doby zůstává ve vyšetřovací vazbě, stejně jako další čtyři Němci, kteří se přidali k ISISu a následně vrátili zpátky do Německa.

Nevěsta ISIS žádá návrat domů

O návrat do vlasti stojí i Šamima Begumová (19), která o víkendu v uprchlickém táboře porodila syna. Její případ otevřel otázku nevěst ISISu, které odešly z domovů, aby se provdaly za extrémisty. Britka vyslovila přání vrátit se domů, reakce na její možnou cestu do Velké Británie jsou nejednotné. Převažuje však odmítavý postoj.

Ještě minulý týden se hovořilo o tom, že jako občanka Británie má určitá práva, včera však o britské občanství přišla. K tomuto kroku přistoupil ministr vnitra Sajid Javid, který byl od počátku proti jejímu návratu domů. Rodina jménem svého právního zástupce oznámila, že uvažují o tom, že rozhodnutí ministerstva vnitra soudně napadnou.

 

tongou ( 14. dubna 2019 21:54 )

Fešáci oba dva

tongou ( 14. dubna 2019 21:54 )

Fešáci oba dva

babickavenus ( 22. února 2019 00:48 )

Neskutečně zlá a podlá intrikářka....dostala desítky milionů dolarů na charitu, ale většina skončila jisté bance...

Keira Subhedar ( 21. února 2019 19:52 )

Doporučuji nejlepší lék na hubnutí, pomohl mi > > > > > www.Takeslim.Com

pelagie ( 21. února 2019 17:22 )

Bože to jsou vemena.....

Zobrazit celou diskusi