Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Dva Češi mají ve Francii problém! Nabízeli focení s krajtou, policie jim zabavila čtyři hady

Dva Češi mají ve Francii problém! Nabízeli focení s krajtou, policie jim zabavila čtyři hady  (ilustrační foto)
Dva Češi mají ve Francii problém! Nabízeli focení s krajtou, policie jim zabavila čtyři hady (ilustrační foto)  (Autor: MP Praha)
Autor: ČTK - 
19. února 2019
19:59

Francouzská policie zabavila dvojici Čechů čtyři krajty, s jejichž pomocí si vydělávali peníze na pobřežní promenádě v Nice. Muži podle policie nabízeli turistům, že je vyfotí s masivními hady na krku, za což chtěli zaplatit. K nakládání s těmito chráněnými plazy neměli povolení, proto jim hrozí pokuta.

Policisté dostali v neděli avízo, že se podél místních pláží pohybují dva muži s dvěma hady. Když je policie zadržela, v jejich hotelovém pokoji objevila další dvě krajty v obyčejné plastové krabici. Jedna samice a tři samci měřili od dvou do téměř čtyř metrů. Podle místních celníků, kteří začali případ řešit, se zvířata nacházela ve špatném fyzickém stavu, neboť byla držena v příliš nízkých teplotách a vystavována venkovnímu chladu.

Krajty patří mezi zvířata chráněná Washingtonskou úmluvou o obchodu s ohroženými druhy a Češi je podle policie ve Francii drželi nelegálně. Úřady nyní dvojici mužů vyšetřují na svobodě a trest jim hrozí i za to, že si bez licence vydělávali focením turistů.

Hady patrně dostane do péče místní zoologická zahrada.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání