Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Pobodání mladíka v Olomouci: Policie pátrá po páru, který byl na místě činu

Video se připravuje ...
Autor: dce - 
19. února 2019
17:40

Policie pátrá po několika lidech, kteří by mohli mít cenné informace ohledně pobodání mladíka v Olomouci začátkem února. V parku, kde k napadení došlo, kamery zachytily dvojici.

Smetanovy sady se 2. února staly místem otřesného útoku – teprve sedmnáctiletého mladíka zde pobodal a pořezal neznámý pachatel. K incidentu došlo mezi 22:40 a 22:45. Právě v tu dobu zde kamery zachytily dvojici – muže a ženu, jak se pohybují v okolí místa činu.

„Pro policii mohou být velmi důležitými svědky tohoto zvlášť závažného trestného činu. Nedaleko kašny, poblíž hudebního altánku, se měly také pohybovat dvě osoby, které měly venčit své psy. I oni mohou být pro policii velmi důležitými svědky,“ popsala policejní mluvčí Irena Urbánková.

Policie žádá možné svědky, ale i kohokoliv, kdo by dvojici poznával či měl o svědcích nějaké informace, aby se ozvali na linku 158.

Pobodaný mladík útok naštěstí přežil a už minulý týden byl propuštěn do domácího ošetřování. Kriminalisté celou věc vyšetřují jako pokus o těžké ublížení na zdraví. Policisté pracují s několika verzemi – vyšetřují, zda byl mladík napaden neznámými osobami, nebo zda šlo o vzájemné napadení ve skupině osob. Vyloučili přitom prvotní informace, že jde o napadení ze strany cizince, muslima, z rasových pohnutek.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání