Na pondělní ráno řidič pražské tramvaje nejspíš dlouho nezapomene. Když dojel na konečnou na branické nádraží, musel si totiž pomocí SOS tlačítka v kabině přivolat pomoc pražských strážníků. Mladíci, kteří jeli ve voze, podle řidiče dělali uvnitř nepořádek a obtěžovali ostatní cestující, na konečné zastávce Nádraží Braník je proto vykázal ven. Strhla se ale mela – muži mu totiž začali nadávat a vyhrožovali, že ho zbijí. 

Jeden z nich ho pak podle řidičova svědectví natlačil na stěnu tramvaje, kde se muž uhodil do hlavy. Na místo dorazily po šesté hodině ráno dvě hlídky pražských strážníků. „Na výzvy strážníků útočníci nereagovali, kladli aktivní odpor a pokoušeli se o napadení hlídky, proto byli zklidněni hmaty, chvaty a byla jim nasazena pouta,“ popsala mluvčí pražských strážníků Jiřina Ernestová.

Oba agresoři (22 a 29) navíc nadýchali přes dvě promile a měli i pozitivní test na amfetamin a metamfetamin. Mladší z nich měl navíc ukrytý v bundě velký kuchyňský  nůž. Nebohý řidič krvácel z hlavy, záchrannou službu ale přivolat nechtěl s tím, že k lékaři zajde sám. Kvůli silnému rozrušení ho na místě vystřídal jiný řidič. Případ si převzali pražští policisté, kteří podle jejich mluvčího Jana Daňka případ řeší jako přestupek proti občanskému soužití.