Spadla klec! Pražští policisté si posvítili na výrobce a prodejce drog – a za poslední měsíc se jim podařilo zadržet hned čtyři lidi, kteří měli co do činění s pervitinem. Jako první skončil v klepetech 44letý muž, jenž „operoval“ v okolí křižovatky Ohrada na pražském Žižkově. „Prodejů kriminalisté zadokumentovali několik desítek a jednalo se téměř o 200 gramů,“ uvedl policejní mluvčí Jan Daněk.

Hříšníka policisté zadrželi v jeho bytě v Jabloňové ulici v Praze 10. „Následně byla provedena i domovní prohlídka. Při té kriminalisté nalezli finanční hotovost, velké množství plastových sáčků s přítlačnou lištou, osm digitálních vah a necelých pět gramů pervitinu o čistotě 74 %,“ upřesnil mluvčí. Nejednalo se přitom o žádného nováčka – muž byl kvůli drogám už třikrát odsouzen, teď skončil ve vazbě.

Další ze zadržených prodejců dealoval drogy v garáži v Čakovicích nebo na Černém Mostě. „49letý muž prodával pervitin koncovým uživatelům, kdy se jednalo v celkovém součtu o více než 300 gramů pervitinu. Stíhání muže probíhá vazebně,“ uvedl Daněk.

Při třetím zátahu policisté chytili rovnou dva povedené ptáčky. „36letý muž a jeho o deset let mladší přítelkyně vařili drogu v jednom z přízemních bytů v Praze 8 Libni a pak ji prodávali koncovým uživatelům,“ popsal počínání vařičů Daněk. Zásahovka je zadržela a oba skončili ve vazbě. „Při domovních prohlídkách kriminalisté zajistili větší množství chemikálií a prekurzorů potřebných k výrobě pervitinu, laboratorní zařízení k výrobě pervitinu, finanční hotovost, váhy, obalový materiál a mobilní telefony sloužící k páchání trestné činnosti,“ popsal mluvčí. 

Video
Video se připravuje ...

Po několikaměsíčním sledování zadrželi policisté čtyřiačtyřicetiletého muže, který prodával pervitin nejčastěji v okolí křižovatky Ohrada v Praze 3. Policie České republiky

Fotogalerie
10 fotografií